Гласът на ловеца

Ловувайте със сърцето си!

Два дни обмислях, дали да дам гласност на този случай, но болката и скръбта са непреодолими, за това се реших да споделя с Вас и с надежда за промяна. Селото ни се гордее с ловната дружинка, която е с над 100 годишна история, доказала се във времето със своите истински ловци и ненадминати трофеи. Адмирации към всички тях! Но не мога да кажа същото за другия тип ловец, т. нар. Мръвчар...

още

Начало » Новини » Ловни новини » Сливенско „пламна”, 40 диви свине с АЧС само за седмица

Сливенско „пламна”, 40 диви свине с АЧС само за седмица

vater Публикувана от vater | 05.03.2020
0 коментара | публикувай коментар
Принтирай Изпрати на приятел

Сливенско „пламна”, 40 диви свине с АЧС само за седмица

40 от общо 60 диви свине с доказано наличие на болестта Африканска чума по свинете (АЧС) бяха регистрирани от Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) за периода от 26 февруари до 2 март, научи „Агрозона”. Според заповедта на изпълнителния директор на БАБХ, проф. Паскал Желязков, 7 са откритите диви свине с АЧС в ДГС „Сливен”, 4 са в ЮИДП „Твърдица”, 7 са случаите в ДГС „Твърдица” и ДУ „Бяла паланка”, най-много – 13 са в ДГС „Котел”, 9 са в ДГС „Сливен” и ДГС „Твърдица”. И останалите 20 диви прасета са регистрирани в югоизточната част на страната – предимно в Бургаско и Ямболско, саамо 8 са извън тези области. 7 глигана със заразата са отбелязани в Бургаско – ДЛС „Несебър”, 3 са болните с АЧС животни в ДГС „Карнобат”, ДГС „Средец”, ДГС „Здравец”, ПЛСР „Близнак”, 2 са глиганите в ДГС „Елхово”, Ямболско.

Извън областта регистираните нови случаи на вторично заразяване с АЧС са в Габровско и Разградско – 1 случаи в ДЛС „Росица” и 7 прасета в ДЛС „Воден – Ири Хисар”.

При влизането си в гората ловците и посетителите трябва да спазват мерките за биосигурност, напомнят още от БАБХ. Към момента разрешен е само индивидуалният лов на дива свиня.

п.п. Снимката е примерна.

Четете още: Ловец от Габрово намери умрели диви свине (снимки)

Абонамент за бюлетин