Гласът на ловеца

Ловувайте със сърцето си!

Два дни обмислях, дали да дам гласност на този случай, но болката и скръбта са непреодолими, за това се реших да споделя с Вас и с надежда за промяна. Селото ни се гордее с ловната дружинка, която е с над 100 годишна история, доказала се във времето със своите истински ловци и ненадминати трофеи. Адмирации към всички тях! Но не мога да кажа същото за другия тип ловец, т. нар. Мръвчар...

още

Начало » Новини » Ловни новини » Спасиха кошута попаднала в дълбок ров (ВИДЕО)

Спасиха кошута попаднала в дълбок ров (ВИДЕО)

vater Публикувана от vater | 15.10.2020
0 коментара | публикувай коментар
Принтирай Изпрати на приятел

Спасиха кошута попаднала в дълбок ров (ВИДЕО)

Служители на ДЛС-Черни Лом спасиха кошута попаднала в дълбок ров. На сигнала за бедстващо животно се отзовава инж. Мирослав Горчев, който е ръководител на горскостопански участък в териториалното поделение. Заедно с колегите си той преценява, че стресът за кошутата ще е много голям, ако се опитат да я извадят. С техника на фирмата, която работи в района, те запълват част от рова и го разширяват в горната част, за да може животното да излезе само.

Не се знае колко време кошутата е прекарала в изкопа, но горските забелязват охлузвания по тялото на животното и затова организират акцията по спасяването и за броени минути. Според ловните специалисти животното е в добро състояние и ще се възстанови бързо.

Екипът на ДЛС-Черни Лом благодари на човека, който е подал сигнала на телефон 112, както и на работниците от фирмата, които веднага са се отзовали, за да бъде освободена младата кошута от капана, в който е попаднала.

ВИДЕО:

Абонамент за бюлетин