Гласът на ловеца

Ловувайте със сърцето си!

Два дни обмислях, дали да дам гласност на този случай, но болката и скръбта са непреодолими, за това се реших да споделя с Вас и с надежда за промяна. Селото ни се гордее с ловната дружинка, която е с над 100 годишна история, доказала се във времето със своите истински ловци и ненадминати трофеи. Адмирации към всички тях! Но не мога да кажа същото за другия тип ловец, т. нар. Мръвчар...

още

Начало » Новини » Ловни новини » Спряха лова на ловно сдружение заради нарушения

Спряха лова на ловно сдружение заради нарушения

vater Публикувана от vater | 03.02.2020
0 коментара | публикувай коментар
Принтирай Изпрати на приятел

Спряха лова на ловно сдружение заради нарушения

Заради установени нарушения във връзка с разпространението на болестта Африканска чума по свинете (АЧС) на сдружението „Хан Телериг 2010“ от село Крушари в област Добрич е издадена забрана за групов лов на дива свиня от директора на Държвното горско стопанство – Генерал Тошево, стана ясно по време на заседанието на Областната епизоотична комисия в града. Случаят е от преди седмица и свързан с неспазването на задължителните мероприятия по време на лов на дива свиня, свързани с биосигурността. След отстрел на диво прасе трупът на животното не е бил етикетиран, както гласят изискванията за безопасност при лов, допуснато е било и неуважително отношение към представители на отговорните институции, коментира заместник-директорът на ДГС – Генерал Тошево Димитър Иванов. Не е имало и баркод от пробата за изследване за наличие на АЧС, както се изисква по правило.

От последния излет в края на януари в Добричко е установен само един случай на диво прасе с наличие на болестта АЧС.

Към момента груповият лов на диви прасета в страната продължава до 16 февруари 2020 г. Срокът вече беше удължаван два пъти от министъра на земеделие заради малкото отстреляни животни.

Абонамент за бюлетин