Гласът на ловеца

Ловувайте със сърцето си!

Два дни обмислях, дали да дам гласност на този случай, но болката и скръбта са непреодолими, за това се реших да споделя с Вас и с надежда за промяна. Селото ни се гордее с ловната дружинка, която е с над 100 годишна история, доказала се във времето със своите истински ловци и ненадминати трофеи. Адмирации към всички тях! Но не мога да кажа същото за другия тип ловец, т. нар. Мръвчар...

още

Начало » Страница » Нарезно оръжие » Супресори Blaser

Супресори Blaser

vater Публикувана от vater | 06.01.2020
0 коментара | публикувай коментар
Принтирай Изпрати на приятел

Супресори Blaser

Освен, че намаляват звука от изстрела до около 115 децибела, което е под прага на болката и позволява ловуването без антифони, супресорите действат и като компенсатори. Това води до по-прецизни изстрели, което е добре и за ловеца и за дивеча.

От немския гигант Blaser ни представят два вида супресори.

Ниско профилните On-Barrel супресори позволяват да използваме механичните мерни прибори на карабината безпроблемно. Произведени са от алуминиева сплав и титаний, което ги прави изключително леки, 325 грама, и здрави. Използвайки супресор на карабината естествено увеличваме общата дължина на оръжието.

Поради тази причина от Blaser ни предоставят Over-Barrel супресорите, които покриват част от цевта, по този начин получаваме качествата на On-Barrel супресорите и по-компактно, и удобно за работа оръжие. Разбира се те не могат да бъдат използвани на цеви с механични мерни прибори. Over-Barrel супресорите тежат около 410 грама, защото са изработени от алуминиева сплав и стомана.

И двата вида супресори покриват различни калибри в три групи 6,5mm, 6,5mm до .30 и 8mm до 9,3mm. Също така могат да бъдат използвани на стандартни цеви с диаметър 17 мм. Semi-Weight цеви с диаметър 19 мм. и Match цеви с диаметър 22 мм. и стъпки на резбите 15x1, 17x1 и 18x1.

След закупуване на супресор е препоръчително да направите пробни изстрели със и без супресор за да видите разликата в спада на куршума. Освен това разбира се трябва да се направи прострелка със супресора. Препоръчително е да не се правят много изстрели за кратко време защото супресорите се нагряват и може да се появи мараня, която да пречи на точното прицелване. Хубаво е супресорите да бъдат предпазвани от влага и кондензация, за това e препоръчително след употреба във влажни условия супресора да бъде свален и добре изсушен преди следваща употреба.

Тези модели, както и много други можете да намерите в магазините на VIP Оръжейни комплекси.

Четете още: Готови за студа с Blaser и Нарезно оръжие и супресори

Абонамент за бюлетин