Гласът на ловеца

Ловувайте със сърцето си!

Два дни обмислях, дали да дам гласност на този случай, но болката и скръбта са непреодолими, за това се реших да споделя с Вас и с надежда за промяна. Селото ни се гордее с ловната дружинка, която е с над 100 годишна история, доказала се във времето със своите истински ловци и ненадминати трофеи. Адмирации към всички тях! Но не мога да кажа същото за другия тип ловец, т. нар. Мръвчар...

още

Начало » Новини » Ловни новини » 20.05.2017 г.: Състезание за ловни кучета в гатер за купите на ЛРС БАТАК

20.05.2017 г.: Състезание за ловни кучета в гатер за купите на ЛРС БАТАК

vater Публикувана от vater | 20.04.2017
0 коментара | публикувай коментар
Принтирай Изпрати на приятел

20.05.2017 г.: Състезание в гатер за купите на ЛРС БАТАК

На 20.05.2017 година в гатера на Ловно-рибарско сдружение БАТАК ще се проведе състезание за ловни кучета, работещи по дива свиня за купата на ЛРС БАТАК.

Състезанието се провежда по-случай отбелязването на 141 години от от Априлската епопея и деня на град Батак - 17 май. Община Батак чества своят официален празник, посветен на героите от Априлското въстание от 1876г. По време на въстанието, след двуседмична неравна битка с многохилядна турска армия загиват пет хиляди души от шестхилядното население на град Батак а градът е изгорен до основи. Две хиляди души, събрани в църквата "Св. Неделя", са жестоко изклани след 3-дневна героична защита под обсада в църквата.
Трагичната съдба и саможертва на Батак спомагат за за това, световната общественост да узнае за България и нейната воля за свобода.
Тържествата в града по случай празника включват отслужване на панихида в храм-паметника "Св.Неделя", поднасяне на венци пред вечния огън и основните крепости на априлци, тържествена заря проверка и празненство на пл."Освобождение".

Участието става с предварително записване на тел.: 0886566524 - Красимир Доганов

Програма на състезанието:
- Жребий 8,00 часа, начало на състезанието 8,30 часа
- Таксата за участие е 15 лева на куче
- Турнира е открит и могат да участват състезатели от цялата страна
- Изисква се актуален паспорт на ловното куче

Съдийски състав: Васил Терзийски, Иван Маринов и Петър Димов.

Телефон за контакти: 0886566524 - Красимир Доганов

Състезанието ще се проведе по правилника на НЛРС-СЛРБ, с него може да се запознаете тук: ПРАВИЛНИК за провеждане на демонстрации на обучението на ловни кучета – гончета за работа по дива свиня за Купата на НЛРС - СЛРБ

Медиен партньор на състезанието: Ловен портал БГ ЛОВ

Абонамент за бюлетин