Гласът на ловеца

Ловувайте със сърцето си!

Два дни обмислях, дали да дам гласност на този случай, но болката и скръбта са непреодолими, за това се реших да споделя с Вас и с надежда за промяна. Селото ни се гордее с ловната дружинка, която е с над 100 годишна история, доказала се във времето със своите истински ловци и ненадминати трофеи. Адмирации към всички тях! Но не мога да кажа същото за другия тип ловец, т. нар. Мръвчар...

още

Начало » Страница » Нарезно оръжие » Технология комбинирана с немска надеждност и точност

Технология комбинирана с немска надеждност и точност

vater Публикувана от vater | 15.02.2021
0 коментара | публикувай коментар
Принтирай Изпрати на приятел

Технология комбинирана с немска надеждност и точност

Перфектно балансирана карабина с карбонов приклад и флутирана цев с фабрична резба за монтиране на супресор. Моделът S101 Highland XTC поставя рекорд в теглото сред моделите на производителя. 

J.P. Sauer & Sohn е немски производител с изключитено голяма история и е останал във времето като такъв, който държи на традициите и гарантира надеждност и точност във всяка от пушките си. Новият за българския пазар модел на Sauer - Highland XTC се характеризира с ново високо технологично покритие на цевта и цевната кутия. Болтът също е с канелюри, така че да редуцира теглото. И като цяло, карабината застава твърдо зад думите "Върховно представяне".

Sauer 101 Highland XTC в кал. 308 Winchester - леката карабина

Целта на инжинерите и технолозите в J.P. Sauer & Sohn при проектирането на тази карабина била да постигнат тегло под 2500 гр. И резултатът финално е факт - версията на карабината в калибър 308 Win. с 47 см цев тежи точно 2455 гр.

Съществувала възможност дори за още по-ниско тегло, но както изпълнителният директор на Sauer - Matthias Klotz казва: "Не пожелахме да направим тази карабина по-лека, тъй като в крайна сметка, баланса и компфорта при стрелба трябва също да останат на ниво. В допълнение, инвестирахме е покритие на цевта и цевната кутия и внедрихме технологията в серийно производство, което засенчва всичко останало." 

Технологията се нарича "DLC", което съкръщание стои зад "Diamond Like Carbon" или в буквален превод на български "Диамант като Карбон". Той включва "бомбардиране" на стоманата с въглеродни атоми във висок вакуум под плазма: освободената енергия кара въглерода да се превърне в безкрайно тънко, подобно на диамант покритие. "Този пласт е 40 пъти по-тънък от човешки косъм, но на практика има четири неоспорими предимства: максимална протекция от ръжда, максимална износоустойчивост, впечатляваща твърдост на повърхността и екстремно ценно усещане на покритието." обяснява Matthias Klotz.

Новият Sauer S101 Highland XTC е достъпен във всички калибри на серията S101 и в зависимост от калибъра - с дължини на цевта от 18 до 24 инча или 47-62 см.

Обобщено, Sauer S101 Highland XTC се характеризира с:

  • Производител: J.P. Sauer & Sohn
  • Модел: Sauer S 101 Highland XTC
  • Достъпна в калибри: .243 Win., 6,5x55 SE, .270 Win., 7x64, .308 Win., .30-06 Spr., 8x57IS, 9,3x62, 7 mm Rem. Mag., .300 Win. Mag.
  • Вид: болтова ловна карабина
  • Приклад: карбон
  • Покритие: DLC
  • Дължина на цевта: 20”/ 51 см при стандартните калибри, 22”/ 56 см при магнум каибрите, а освен това по запитване са достъпни и 18”/ 47 см и 24”/ 62 см
  • Обща дължина: 1015-1065 мм
  • Тегло: 2500-2600 грама

Всички модели Sauer можете да откриете при официалния представител на Sauer за България – ZARIMEX.

Абонамент за бюлетин