Гласът на ловеца

Ловувайте със сърцето си!

Два дни обмислях, дали да дам гласност на този случай, но болката и скръбта са непреодолими, за това се реших да споделя с Вас и с надежда за промяна. Селото ни се гордее с ловната дружинка, която е с над 100 годишна история, доказала се във времето със своите истински ловци и ненадминати трофеи. Адмирации към всички тях! Но не мога да кажа същото за другия тип ловец, т. нар. Мръвчар...

още

Начало » Новини » Ловни новини » Трофейни костури на язовир Батак

Трофейни костури на язовир Батак

vater Публикувана от vater | 15.08.2022
0 коментара | публикувай коментар
Принтирай Изпрати на приятел

Трофейни костури на язовир Батак

Язовир Батак. Свързвам го с големи улови на костур през годините. Децата бяха малки, отдавна пораснаха и ние отново сме на Батак. Много след контра стената, местността Дъното, далеч от цивилизацията, от хората. Гледката е величествена.

Взимам въдицата и с кануто влизам на няколко метра от брега, малко след пояса от водорасли. А съпругата ми снима розово-виолетовите цветове в небето и отражението им във гладката повърхност на водата. Уловът тези дни е на приливи и отливи. Първият ден беше добре. Осигурих вечерята. Лових на спининг. Вторият ден съвсем слабо. Три пъти сменях въдиците и преправях такъмите. Върнах се към класиката за улов на костур -  жива рибка. И вече бях доволен от улова. Излизаха прилични кустури  от порядъка на 200-300 гр. когато при поредното засичане въдицата ми така се огъна, че реших, че ще се счупи. Аванса свиреше постоянно. Беше ясно, че е нещо много по-голямо от обикновено. Добре, че сутринта си смених кордата с по-здрава. В последния момент бях взел и кепчето. Имаше сериозна борба, която ми вдигна адреналина на макс. Въдицата оцеля и хванах най-големия ми трофеен костур до сега.

Иво Славчев

Абонамент за бюлетин