Гласът на ловеца

Ловувайте със сърцето си!

Два дни обмислях, дали да дам гласност на този случай, но болката и скръбта са непреодолими, за това се реших да споделя с Вас и с надежда за промяна. Селото ни се гордее с ловната дружинка, която е с над 100 годишна история, доказала се във времето със своите истински ловци и ненадминати трофеи. Адмирации към всички тях! Но не мога да кажа същото за другия тип ловец, т. нар. Мръвчар...

още

Начало » Новини » Ловни новини » Труп на дива свиня изплува при централния парк в Силистра (снимки)

Труп на дива свиня изплува при централния парк в Силистра (снимки)

vater Публикувана от vater | 02.05.2019
0 коментара | публикувай коментар
Принтирай Изпрати на приятел

Труп на дива свиня изплува при централния парк в Силистра (снимки)

Труп на удавена дива свиня изплува от река Дунав в централния парк на Силистра и хвърли в паника местните власти и хората по алеите. Причана за притеснението е опасността от разпространение на Африканска чума по свинете в Североизточна България.

Областната дирекция по безопасност на храните и Регионалната дирекция "пожарна безопасност и защита на населението" веднага отцепиха района. Според специалистите дивата свиня се е удавила поне преди месец и скорошната буря е довлякла трупа и до града.

Пожарникарите я извлякоха от водата, обработиха трупа с дезинфектант и откараха.

Проби за анализ, предвид разпространението на АЧС според ветеринарите не могат да се вземат заради напредналата фаза на разлагане.

БТА

Повече за АЧС четете тук: БОЛЕСТИ ПО ДИВЕЧА

Абонамент за бюлетин