Гласът на ловеца

Ловувайте със сърцето си!

Два дни обмислях, дали да дам гласност на този случай, но болката и скръбта са непреодолими, за това се реших да споделя с Вас и с надежда за промяна. Селото ни се гордее с ловната дружинка, която е с над 100 годишна история, доказала се във времето със своите истински ловци и ненадминати трофеи. Адмирации към всички тях! Но не мога да кажа същото за другия тип ловец, т. нар. Мръвчар...

още

Начало » Новини » Ловни новини » Турция забрани шест опасни породи кучета

Турция забрани шест опасни породи кучета

vater Публикувана от vater | 06.01.2022
0 коментара | публикувай коментар
Принтирай Изпрати на приятел

Турция забрани шест опасни породи кучета

С изменение и допълнение на Закона за защита на животните и Наказателния кодекс на Турция публикувани в Държавен вестник от 14.07.2021 г.  В приложното приложение към чл.5 от посочения закон, се посочва че са забранени „развъждането, притежанието, осиновяването, приютяване, храненето, продажбата, рекламирането, подаряване и вносът на опасни животни в Турция“.

В този контекст от комисията, сформирана от представители на съответните институции/организации от турското земеделско министерство са идентифицирани като опасни животни следните породи кучета; Американски питбул териер, дого аржентино, фила бразилерио, японски тоса, американски стафордширски териер и кучета от породата американско були, определени като опасни животни. Така от 07.12.2021 г. в Турция влезе в сила „забрана за опасните животни“ с номер 2021-48, която обхваща въпросите, свързани с опасните животни.

ПОВЕЧЕ ЕНЕРГИЯ ЗА ЛОВНОТО КУЧЕ

Въпросните животни ще може да се отглеждат от собствениците им , при условие че са били тяхна собственост към 14.07.2021 г., същите са  кастрирани и маркирани с микрочип във ветеринарните клиники до 14.01.2022г. и са регистрирани в системата PETVET, заедно със документ, доказващ, че са стерилни/кастрирани. Важно е да се обърнат към дирекциите по земеделие.

Кастрираните и регистрирани животни не могат да се разхождат без регистрационни документи, намордници и каишки, забранява се въвеждането им на места, където има струпване на хора, както на детски площадки и паркове. Тези, които нарушат тези разпоредби, ще бъдат глобени с административна глоба от 11 000т.лити (1600лв.). При повторно нарушение на посочените забрани животните ще бъдат иззети с административна глоба и ще бъдат откарано в приюта за животни към най-близката община.

Гонче бе убито от куршум по време на лов

Абонамент за бюлетин