Гласът на ловеца

Ловувайте със сърцето си!

Два дни обмислях, дали да дам гласност на този случай, но болката и скръбта са непреодолими, за това се реших да споделя с Вас и с надежда за промяна. Селото ни се гордее с ловната дружинка, която е с над 100 годишна история, доказала се във времето със своите истински ловци и ненадминати трофеи. Адмирации към всички тях! Но не мога да кажа същото за другия тип ловец, т. нар. Мръвчар...

още

Начало » Новини » Ловни новини » ЮЦДП-Смолян обучи служители как да упояват дивеч

ЮЦДП-Смолян обучи служители как да упояват дивеч

vater Публикувана от vater | 22.05.2023
0 коментара | публикувай коментар
Принтирай Изпрати на приятел

ЮЦДП-Смолян обучи служители как да упояват дивеч

Южноцентралното държавно предприятие- Смолян проведе обучение на служители от ловните стопанства на предприятието за работа с уреди и средства за упояване на дивеч.

Използването на имобилизиращи уреди и средства за упояване на дивеч, представляващо обездвижване и упояване на дивеч, е все по-широко използвана практика в ловните стопанства. Тя се използва за улов на дивеч за разселване, за опресняване на кръвта, за маркиране и проследяване на неговото движение /миграции/, разпознаване и проследяване на неговото развитие, както и за зоо-санитарен контрол /при възникване на болести/.

През последните години активно се налага да се използват уреди и средства за упояване на дивеч, най-вече при стопанисваните видове благороден елен, елен лопатар и муфлон, в свободни територии и в Базите за интензивно стопанисване на дивеч.

Четете още:

ЛОВНИ НОВИНИ ОТ БЪЛГАРИЯ И СВЕТА

СТАТИИ ЗА ЛОВ И ОРЪЖИЯ

ОНЛАЙН ТЕСТ ЗА ЛОВЦИ

Абонамент за бюлетин