Гласът на ловеца

Ловувайте със сърцето си!

Два дни обмислях, дали да дам гласност на този случай, но болката и скръбта са непреодолими, за това се реших да споделя с Вас и с надежда за промяна. Селото ни се гордее с ловната дружинка, която е с над 100 годишна история, доказала се във времето със своите истински ловци и ненадминати трофеи. Адмирации към всички тях! Но не мога да кажа същото за другия тип ловец, т. нар. Мръвчар...

още

Начало » Новини » Ловни новини » Отново УЖАС: Убиха ловец с 13/0 по време на лов в Малко Търново!

Отново УЖАС: Убиха ловец с 13/0 по време на лов в Малко Търново!

vater Публикувана от vater | 19.12.2015
0 коментара | публикувай коментар
Принтирай Изпрати на приятел

Отново УЖАС: Убиха ловец с 13/0 по време на лов в Малко Търново!

57-годишният Златко Тончев, който е бивш шеф на Пътното в Малко Търново, е прострелян смъртоносно със забранен от закона вид сачма, съобщава "Флагман", позовавайки се на отлично информиран източник. Моделът 13/0, по-известен сред ловците като сачма-деветка, от 4 години е изваден от употреба заради голям брой инциденти с тези муниции. Сачмите 13/0 са по-големи от другите видове и нанасят по-големи поражения. Освен това те се пръскат на много повече парчета и много по-често рикошират. По непотвърдена информация стрелецът гръмнал Златко е бивш митнически инспектор и около 70-годишен. Изпаднал е в шок след случилото се. Все още не е ясно как сачмата, предназначена за дивеча, е уцелила Тончев. Убитият е бивш председател на ловното сдружение в Малко Търново!

Ловният излет е бил законен.

Групата ловци, която е една от четирите в Малко Търново, е известна като полицейската дружинка. Нейни членове били само бивши полицаи, пожарникари и митничари. На всичките ловци, които са били на пусията, са им иззети ловните билети и останалите документи и им се пишат актове.

Полицейски екипи разследват дали един от двамата ловци се е преместил и какво точно се е случило, за да се стигне до кървавата трагедия./БЛИЦ

НОВА ИНФОРМАЦИЯ:

Стрелецът, извършил нелепото убийство в Малко Търново днес, се казва Илия Грудов и е бивш митнически инспектор.

Към момента МВР официално съобщава:

На 19 декември около 14.11 ч. в Районно управление – Малко Търново е получено съобщение за инцидент, възникнал по време на лов, при който в областта на главата е прострелян 57-годишният З.Т. от Бургас, информира официално МВР във връзка с фаталния случай.

Установено е, че З.Т. заедно с прострелялия го И.Г., 73 годишен от Малко Търново, участвали в ловен излет в местността „Света Марина” край Малко Търново. Вероятно поради невнимание И.Г. произвел изстрел и прострелял със законно притежаваната си ловна пушка 57-годишния бургазлия, който загинал на място.

Дошлите на местопроизшествието полицейски служители извършили щателен оглед и разпитали за инцидента останалите участници в лова. И.Г. е тестван с дрегер за употреба на алкохол, който отчел отрицателен резултат.

Работата по случая продължава от служители на Районно управление – Малко Търново.

Ловен портал БГ ЛОВ поднася своите съболезнования на близките и приятелите на загиналия колега! Мир на праха му.

Абонамент за бюлетин