Гласът на ловеца

Ловувайте със сърцето си!

Два дни обмислях, дали да дам гласност на този случай, но болката и скръбта са непреодолими, за това се реших да споделя с Вас и с надежда за промяна. Селото ни се гордее с ловната дружинка, която е с над 100 годишна история, доказала се във времето със своите истински ловци и ненадминати трофеи. Адмирации към всички тях! Но не мога да кажа същото за другия тип ловец, т. нар. Мръвчар...

още

Начало » Новини » Ловни новини » Два убити сръндака в багажник на автомобил откриха горски от РДГ Берковица

Два убити сръндака в багажник на автомобил откриха горски от РДГ Берковица

vater Публикувана от vater | 19.05.2020
0 коментара | публикувай коментар
Принтирай Изпрати на приятел

Убити сръндаци в багажник на автомобил откриха горски от РДГ Берковица

Горски служители от РДГ Берковица откриха два убити сръндака в багажника на автомобил.

Служителите са разкрили нарушението на 18 май 2020 г., около 20.00 часа. Автомобилът се е движел по горски път в землището на село Горна Лука, общ. Чипровци, обл. Монтана, когато е спрян от проверяващите. Проверката е извършена от експерта по лова в Регионална дирекция по горите - Берковица и специалиста по лова при СЛРД  “Огоста“, гр. Монтана.

Служителите констатирали, че в автомобила пътуват две лица с извадени от калъфи ловни карабини. В багажника на автомобила са открити два убити сръндака.  Лицата не са представили разрешителни за лов, ловни билети и членски карти. За проверените лица има данни за системни посегателства върху дивеча в  района.

Задържани са два броя ловни карабини и двете животни, като по случая ще бъде образувано досъдебно производство. Лицата са задържани за срок от 24 часа в МВР Монтана. Работата по случая продължава.

п.п. снимката е примерна

Четете още: ЛОВНИ НОВИНИ

Бременна кошута убиха бракониери в Рибарица, задържаха ги! (снимки 18+)

Абонамент за бюлетин