Гласът на ловеца

Ловувайте със сърцето си!

Два дни обмислях, дали да дам гласност на този случай, но болката и скръбта са непреодолими, за това се реших да споделя с Вас и с надежда за промяна. Селото ни се гордее с ловната дружинка, която е с над 100 годишна история, доказала се във времето със своите истински ловци и ненадминати трофеи. Адмирации към всички тях! Но не мога да кажа същото за другия тип ловец, т. нар. Мръвчар...

още

Начало » Новини » Ловни новини » Варненските ловци отстреляха 828 чакала и 168 лисици през изминалия ловен сезон

Варненските ловци отстреляха 828 чакала и 168 лисици през изминалия ловен сезон

vater Публикувана от vater | 08.02.2021
0 коментара | публикувай коментар
Принтирай Изпрати на приятел

Варненските ловци отстреляха 828 чакала и 168 лисици през изминалия ловен сезон

Ловците от ЛРС-Варна  завършиха миналия сезон с много добри резултати по отношение регулирането на хищниците. Активността на дружинките е много голяма, за да се намали броят на чакалите и лисиците, които нанасят щети върху приплодите на дивеча. При предвидени за отстрел 620 броя са отчетени 828 чакала, което е 132 на сто изпълнение на плана. Отстреляни са и 168 лисици, като планът е осъществен 63 на сто. За всеки отстрелян хищник по решение на общото събрание на сдружението се дават по 4 патрона.

Най-добри са резултатите на ЛРД-Аврен със 150 отстреляни чакала

“Имаме много добра организация и по този начин значително намалихме хищниците в района, като вече започнаха да се забелязват фазани и диви зайци, а такава е целта на нашите хищничари. Това са предимно млади хора, но с много голяма активност в борбата с хищниците. В групата са включени 6 ловци, отговорник е Красен Йорданов, който взема бележките за отстрела на хищниците и лично ги отчита при мен. Всички имат направени стървилища, където чакат чакалите. Освен Красен Йорданов с много голяма заслуга са и ловците  Ивайло Илиев, Радостин Кателиев и още няколко сериозни момчета”, споделя председателят на дружинката Ангел Ангелов.

Изтъквасе и много добрата дейност на дружинката в село Повеляново, която има 88 отстреляни чакала, както и тази от ЛРД – Синдел с 86 броя и 23 лисици. Дружинката в село Константиново има в актива си 50 чакала, а в ЛРД–Суворово – 41.

“Много са хищниците в ловищата ни, но ловците не спират с регулирането на популациите им. За миналата година се наредихме на първо място по броя на отстреляните чакали, като сме отчели над стотина бройки. На един ловен излет през януари за кратко време отстреляхме 6 чакала и две лисици. Много са и хищните птици, като сме отчели за миналия сезон – 200 свраки. В този лов активни са Асен Рангелов, Александър Турлаков и още няколко други ловци”, споделя Костадин Ликов, който оглавява дружинката в град Суворово.

Източник: agrozona.bg

Абонамент за бюлетин