Гласът на ловеца

Ловувайте със сърцето си!

Два дни обмислях, дали да дам гласност на този случай, но болката и скръбта са непреодолими, за това се реших да споделя с Вас и с надежда за промяна. Селото ни се гордее с ловната дружинка, която е с над 100 годишна история, доказала се във времето със своите истински ловци и ненадминати трофеи. Адмирации към всички тях! Но не мога да кажа същото за другия тип ловец, т. нар. Мръвчар...

още

Начало » Страница » Весел ловен хороскоп » ВЕСЕЛ БГ ЛОВен ХОРОСКОП за месец НОЕМВРИ

ВЕСЕЛ БГ ЛОВен ХОРОСКОП за месец НОЕМВРИ

vater Публикувана от vater | 22.10.2012
0 коментара | публикувай коментар
Принтирай Изпрати на приятел

ВЕСЕЛ БГ ЛОВен ХОРОСКОП за месец НОЕМВРИ

ОВЕН   
21 март – 20 април

Често ловната дружинка от ловци-Овни е дружинка от единомишленици – всеки мисли само за себе си. Но за кого да мислят хората, ако не за себе си? За международното положение ли? Или за собствените си съпруги?
Наистина, някои авджии от другите зодии удовлетворяват жена си по-често, отколкото желанието си за лов.
При Овните обаче нещата не стоят така.
Те се стараят на съпругите им да не им липсва нищо. Въпреки че за жените се знае, че ако не им трябва нищо, това означава, че нещо им липсва. На ловците Овни обаче вече няма да им липсва ловът на ондатра и нутрия, защото той  ще бъде разрешен от 1 ноември. Освен това ловците не бива да се притесняват ако е паднал и първият бял сняг, защото от тази дата може да се ловува нещо, което добре се откровя като цел на снега -  Черната. Лиска.


                                                                        
ТЕЛЕЦ
21 април – 20 май

Всеки ловец има свой вътрешен мир, но не у всеки той е обитаем.
Затова ловците родени под знака на зодия Телец се стремят да обогатяват своята духовност. Не случайно те много тачат книгата. Може да се каже, че ловецът Телец не тръгва на лов без книга.  Защото за ловеца Телец книгата е най-голямото /амбалажно/ богатство. Дори и никога да не прочете нещо от нея, тя може да му послужи за много други неща.
Ако Телците са излезли на подборен лов за женски прасета и мъжка дива свиня и проплоди, те могат да напалят с книгата си хубав огън в гората за пърлене на място. Да не говорим, че светлината на огъня може да привлече близо на мушката любопитна катерица, която е разрешена за отстрел от 1 ноември и тя ще стане допълнителната екстра за ловния излет.БЛИЗНАЦИ
21 май – 21 юни

Неразрешимата задача на родените под знака на зодия Близнаци ловци е, как всичкия дивеч да бъде разделен по равно между всички ловци.
Вероятно затова казват, че за тях  мисленето е онова характерно свойство, което им помага да усложняват простите неща.
Ловецът Близнак обаче трябва да знае, че за да се учи от собствените грешки не му е нужен приемен изпит. А всеки трябва да се усъвършенства, защото да докажеш че си добър ловец е много трудно - понякога за това не стига цял живот.
Никак не е трудно обаче да направите един хубав ноемврийски лов като излезете за благороден елен и елен-лопатар –мъжки и приплоди, каквато възможност имате до 31 януари, както и за отстрел на женски, но само до 31 декември.РАК
22 юни – 21 юли
Ловното щастие често се усмихва на ловеца Рак.
Още по-често обаче после се оказва, че това е било иронична усмивка.
Или казано по друг начин – на едни ловци щастието се усмихва, а на други си показва зъбите.
Родените под знака на зодиая Рак ловци обаче вярват, че не всичко е в количеството. Те са убедени, че и малкото щастие може да стане голямо – всичко зависи само от потребностите.  
Едва ли обаче нечии потребности ще останат незадоволени, ако излезете на лов за мъжки зубър, или за женски и приплоди.
Да не говорим, че ноемврийският лов ви предлага голямо пернато разнообразие – от горски бекас, сврака,  или лятно бърне, та до полудива патица, гугутка и кеклица.ЛЪВ
22 юли – 22 август

За родените под знака на тази зодия е характерно това, че лъвът си остава лъв дори и когато е глупав като магаре.
Или казано другояче, лъвът си остава нещо несравнимо.
А точно затова някои ловци са нещастни – защото сравняват.
Искаш ли да бъдеш щастлив ловец – не сравнявай: нито отстреляния дивеч, нито ловното си куче, нито ловната си карабина с оптически мерник, нито ловната си екипировка.
А най-важното е да не сравняваш собствената си съпруга с жената на някой доста по-млад от теб ловец.
Няма да има нужда от сравнение само при груповия лов през ноември в ловни дворове към бази за интензивно стопанисване на дивеча – мъжки и приплоди, защото там сполуката ви е гарантирана.ДЕВА
23 август – 22 септември

Авджиите от  зодия Дева губят ума си не в лова, а в любовта, но - чак след сватбата забелязват тази загуба.
Тогава те забелязват още, че привлекателният дивеч винаги се появява пред мушката точно когато е забранен за лов.
Вероятно затова според някои ловци Дева бракониерството разнообразява ловът.
Както и алкохолът.
Въпреки че според пуританите пиенето по време на лов е остатък от миналото.
И от настоящето.
И от бъдещето.
Вие обаче гарантирано ще изпитате истинско ловно опиянение, ако излезете през ноември на лов за мъжки и женски муфлони, гарнирани с диви патици, скорци, бялки,  сиви врани и язовци.ВЕЗНИ
23 септември – 22 октомври

Родените под знака на зодия Везни са изпълнени с абсолютни противоположности..
Един ловец Везна например така и не може да реши как да отиде на сватбено пътешествие – с жена си, или с ловната си екипировка.
Без изобщо да се чудят обаче, ловците Везни веднага могат да започнат да ловуват, защото ловният календар за месец ноември е от богат пребогат.
Ако те все пак изберат да отидат на сватбено пътешествие в Тибет, нашият съвет е да вземат със себе си не тибетски як, а своята млада съпруга. Защото ловуването на мъжки тибетски як е разрешено и те могат спокойно да го отстрелят на място, докато жена му разглежда някоя будистка пагода или общува на религиозни теми с местния Далай Лама.СКОРПИОН
23 октомври – 22 ноември

Според Скорпиона добър ловец е този, който умее да отстреля точно толкова дивеч, колкото му е нужен, за да се нахрани.
Тоест, без да се състезава.
Понеже в състезанието по честен лов най-често побеждава мошеника.
Защото, какво представлява ловджийската откровеност – това е умението да лъжеш гледайки право в очите. Но това е така, защото ловците не са ограничени хора, които мислят едно и говорят същото.
Но истината е не какво говорят, а какво донасят. Защото когато ловецът не донесе достатъчно дивеч вкъщи, жена му започва да го яде него.
Това обаче няма как да стане, ако излезете през ноември на лов за мъжки и женски алпийски козирог, за гривяк, фиш, или черна качулата потапница. Сто на сто жена ви няма да ви яде вас, а ще сложи нещо по-вкусно във фурната.СТРЕЛЕЦ
23 ноември – 21 декември

Много често желанието да стреляш е по-силно от способността да улучиш.
Въпреки че някои ловци от родените под знака на зодия Стрелец не улучват още при изобора на цел.
Ловците Стрелци обаче винаги признават джентълменски своите грешки.
Докато съпругата на ловеца може да признае само една своя грешка: че е сбъркала с него.
Но какво да се прави, любовта идва и си отива, а ловът остава. Ловът и мъжката независимост. А тя се състои в следното: ловецът дава своята заплата на жена си и тя го пуска да отиде на лов. И тогава настъпва щастието. Защото за щастието са нужни двама, но за пълното щастие е нужно и ловно куче.
Гарантирано щастие обаче ще изпитате щом излезете през месец ноември на лов сред природата за див заек, фазани, токачки и обикновена бекасина.КОЗИРОГ
22 декември – 20 януари

Мечтите на ловците, които се сбъдват се наричат ловна сполука.
Ловецът Козирог твърдо вярва в късмета.
Това е единственото му обяснение за успеха на ловците, които са му антипатични.
Според него ловната истина – това е преувеличението.
Философите казват, че истината винаги е единствена, обаче всеки ловец си има своя собствена.
А честен ловец е само този, който иска да разкаже едни неща за последния си лов, а вместо това казва истината. Защото и да се излъже е трудно. За да бъде убедителна, ловната лъжа трябва да е по-достоверна от истината.
Вие обаче няма да имате нужда от никакви лъжи и преувеличения, ако през ноември  отидете на лов за лисица, дива пуйка, пъдпъдък или  зеленоглава патица.
Ще има какво да разказвате след това!ВОДОЛЕЙ
21 януари – 19 февруари

Според ловеца Водолей в лова всичко е реално.
Измислици са само разказите за него. Защото те подчертават  ловните успехи на други. А чуждите ловни достойнства обикновено са по-отблъскващи от собствените недостатъци.
Изкуството да се прикрива липсата на ловен талант обаче също изисква талант. Защото ловната бездарност, както и ловния талант, не се разкриват изведнъж. Нужни са им подходящи условия. И правила, разбира се. Но колкото повече са ловните правила, толкова повече са и възможностите за тяхното нарушаване.
Има обаче едно ненарушимо желязно правило: прав е този ловец, който стреля пръв.
И вие можете да бъдете пръв, ако излезете на ноемврийски лов за енотовидно куче или черен пор, ако ударите пък и някоя дива свиня, жена ви веднага ще забрави, че е на диета.РИБИ
20 февруари – 20 март

Родените под знака на зодия Риби не са много разговорливи.
Те смятат, че ако ловните кучета можеха да говорят, щеше да ни стане ясно, че и с тях ще се разбираме така трудно, както и с хората. Защото винаги се получават разминавания.
Ловецът например може да отглежда ловно куче, а кучето тайно от него да отглежда бълхи. Затова трябва да бъдем много внимателни. Не случайно ловците Риби издигат лозунга:
„Хора, пазете животните! Не ги заставяйте да живеят в човешки условия!”
Това, разбира се, не е лесно. Защото ловните правила са еднакви и за ловците и за кучетата. Различни са само изключенията. И изкушенията. Ако обаче можете да устоите пред едно ловно изкушение, вие не сте истински ловец. Но нима можете да устоите на един лов през ноември на фермерно произведени яребици, на шилоопашати патици, зимно бърне и лопатарки, на вълци, чакали и благородни елени?
Понеже знаем отговора, ви пожелаваме:
 - Наслука!Текст за БГ Лов: Сергей Митов
Карикатури за БГ Лов: Николай Арнаудов

Забранено копирането! Публикуването на информация е разрешено само при писмено одобрение от ловен портал БГ Лов, изрично цитиране "източник www.bglov.com" и приложен активен линк към сайта.