Гласът на ловеца

Ловувайте със сърцето си!

Два дни обмислях, дали да дам гласност на този случай, но болката и скръбта са непреодолими, за това се реших да споделя с Вас и с надежда за промяна. Селото ни се гордее с ловната дружинка, която е с над 100 годишна история, доказала се във времето със своите истински ловци и ненадминати трофеи. Адмирации към всички тях! Но не мога да кажа същото за другия тип ловец, т. нар. Мръвчар...

още

Начало » Страница » Весел ловен хороскоп » ВЕСЕЛ БГ ЛОВен ХОРОСКОП за месец ДЕКЕМВРИ

ВЕСЕЛ БГ ЛОВен ХОРОСКОП за месец ДЕКЕМВРИ

vater Публикувана от vater | 21.11.2012
0 коментара | публикувай коментар
Принтирай Изпрати на приятел

ВЕСЕЛ БГ ЛОВен ХОРОСКОП за месец ДЕКЕМВРИ

ОВЕН   
21 март – 20 април

Разликата между рибарите и ловците е, че рибарите имат дълги ръце, а ловците – дълъг език. При ловците-овни специално разликата се състои в това, че младите ловци си правят илюзии за бъдещето, а старите – за миналото.
Ако обаче вече ви е писнало непрекъснатото служебно стригане и доене в работата, нарамете пушката – колко е прекрасен тгози свят в деня, в който излизате на лов! Без значение дали сте млади или стари, на вашата мушка до 31 декември ще бъдат женски зубри и приплоди, както и див заек, а за разядка може да ударите някоя и друга гугутка. А понеже някои от Овните са свикнали да се движат в стадо,  до втората неделя на месец януари могат да  взимат участия в групов лов на диви свини. А след това резултатите от лова ще покажат дали един ловец е справедлив или не е. Защото е много  лесно да бъдеш справедлив, когато няма какво да се дели сред края на лова. Звездите от небесната  карта обаче показват, че през целия декември ловците-овни ще има какво да делят след края на всеки лов.


                                                                        
ТЕЛЕЦ
21 април – 20 май

Ловецът-телец най-добре разбира какво отличава човек от животното – това са паричните грижи, които често могат да го превърнат от кротко теле в разярен бик.
За телците обикновено се казва, че са стиснати, но това не е вярно. Всеки ловец-телец
по принцип е щедър: той може и да не те нахрани с отстреляния дивеч, обаче пък ще ти разкаже толкова обстоятелствено колко е вкусен когато го сготви жена му, че ще останеш с впечатлението, че и ти си присъствал на неговата домашна трапеза. А домашната трапеза този месец може да бъде много пълна. До 31 декември е разрешен отстрелът на женски елени и елени-лопатари, а до 31 януари спокойно можете да ловувате мъжки благороден елен и приплоди. Макар и вкусен този дивеч е опасен за вашите телесни килограми, защото от всички човешки чувства, у някои ловци най-неразвито е чувството за мярка. Особено когато седнат на масата.Затова, за да не се превърнете от строен телец в тлъсто говедо, ловният календар за декември ще ви предложи  възможност да поспортувате и да смъкнете някое и друго килце, тичайки с пушка насочена към небето, в дебнене на скорци, свраки или сиви врани.


                                                                       
БЛИЗНАЦИ
21 май – 21 юни
 
За Близнаците е характерно, че всички ловци си приличат помежду си – със своята неповторимост. Все пак и те се различават по нещо – тайната за успеха в лова за някои от тях си остава до край тайна. Това обаче пък ражда позитивни чувства у околните, защото малките ловни успехи никога не огорчават „големите” приятели на ловеца. Понеже иматн кураж за двама, ловците-близнаци смятат, че ловът без опасност е по-малко приятен. Обаче когато се изправят пред огромен побеснял глиган чувството им мигом се променя.  Хубаво е когато дивечът се страхува от ловеца, но не е хубаво, когато това чувство е взаимно. А ловецът е смел когато не е тръгнал сам за опасен дивеч. Затова ако искате да отстреляте диви свини без да рискувате, излезте на групов лов в ловни дворове към бази за интензивно стопанисване на дивеча за мъжки и приплоди, който е разрешен  през декември та чак до последния ден на февруари.
А ако се случи да не уцелите, не е беда. Не всички ловци уцелват това, което искат. За щастие...РАК
22 юни – 21 юли

Знае се, че когато ракът отстъпва, той се движи напред. А не нагоре. Затова за желанията на ловеца-рак по време на лов няма таван. Има таван за неговите възможности. Трудно обаче някой ловец може да разбере какви са точно неговите възможности, ако слуша оценката за себе си от друг авджия.. Защото има само една услуга, която ловците правят на другите без да искат от тях подобна: да им показват техните недостатъци. Уменията и недостатъците на всеки авджия обаче проличават най-добре по време на лов. Ловците-раци ще покажат какво могат, като излязат на декемврийски лов за мъжки, трофейно зрели муфлони или за женски алпийски козирог.
Ловните им умения ще проличат добре при стрелбата на гривяци, диви патици и обикновени бекасини. А полезна не само за себе си, а и за останалото население стрелба, те могат да упражнят по вълци и лисици. И все пак трябва да се знае, че ловният успех е нещо много, ама много относително. Защото заслужените успехи отива при добрите ловци, а останалите се задоволяват с незаслужени.ЛЪВ
22 юли – 22 август

Родените под знака на тази царствена зодия ловци знаят, колко трудно е да убиеш звяра в себе си без да повредиш кожата. И също така, че на лов трябва да си много търпелив, особено спрямо себе си. Виж, в семейството вече не е нужно да се проявява търпение, защото всички – от съпругата до тъщата отдавна са укротени, понеже са разбрали, че имат привилегията да живеят с царска особа. А ловец, който умее да укроти жена, няма как да се бои от побеснял глиган по време на лов. Затова ловецът-лъв спокойно може да развее царствената си грива през декември за подборен лов на мъжки диви свини, приплоди и двегодишни прасета. За подгряване могат да се гръмнат и няколко фермерно произведени токачки, посевни врани или чавки. Обаче по време на лов главното за ловеца е да умее да избере главното, затова ловецът-лъв ще се почувства истнски цар на лова, ако хване на мушката и уцели в челото един тибетски як.ДЕВА
23 август – 22 септември

Ловът е като жената – трябва не само да го харесваш, но и да го овладееш. Родените под знака на тази зодия често загърбват девичеството и търсят по-горещи емоции.
За съжаление на жените, ловците-деви често предпочитат да търсят горещи страсти не в леглото, а по ловните полета. Тогава те пренебрегват не само женските обятия, но и работата.
Защото ловецът-дева отдавна се е убедил, че ако отложи днешната си работа за вдруги ден, ще има два свободни дни за лов. Най-ползотворно могат да се използват тези свободни дни през декември за разтоварващо от преминалата тежка година приятно и леко ловуване на фермерно произведени кеклици, полудиви патици, или лятно бърне.
А ако не улучите не си го слагайте много присърце – само този ловец, който има цел може да не улучи. Да не говорим, че всеки лов, дори неуспешният  може да бъде приятен. Ето как: според някои авджии всеки лов е прекрасен, ако пийнеш предварително.ВЕЗНИ
23 септември – 22 октомври

Ако от тебе излезе добър ловец, кого ще обичаш повече – себе си или него? Ако не искате да извадите от равновесие някой ловец-везна, не му се намесвайте в лова. Защото нищо не нагорещява ловната атмосфера така, както ледените отношения. Затова го оставете да прави каквото си е наумил: понякога най-добрият начин да убедиш един ловец, че не постъпва правилно, е да го оставиш да продължи. А ако не искаш да продължи, елегнтно отвори една бутилка и кажи „Наздраве!” Желанието за лов бързо се утолява с няколко чаши с алкохол. И най-примамливият алкохол обаче няма да разбалансира желанието за лов на авджията-везна, когато хвърли едно око на ловния календар за декември. Достатъчно е да види, че може веднага да излезе за диви женски прасета, фермерно произведени фазани, големи белочели гъски, или ондатри и нутрии, ловецът-везна веднага ще загърби трапезата и ще грабне ловните такъми. И когато се върне с дивеча трапезата ще стане още по-богата.


                                                                     
СКОРПИОН
23 октомври – 22 ноември

Дали скоро и ловът няма да бъде прекъсван за рекламни паузи?
Това е въпросът, който трови животът на ловецът-скорпион и го кара да се самоизяжда от предстоящата неизвестност. Разположението на планетата Нептун обаче показва, че не само ловните проблеми нарушават душевното спокойствие на родените под знака на тази зодия. За да бъде спокоен например, авджията-скорпион трябва да се прибира у дома навреме. Или почти всеки ден. Те не бива никога да забравят, че ловуват мъжете, но с плячка се сдобиват жените...
Гарантирана ловна плячка обаче ще има за всеки авджия, който излезе през декември на лов за мъжки и женски муфлон, черна качулата потапницица, или енотовидно куче.
Внимание! За да не стават грешки припомняме, че разликата между ловджийското куче и вълка изчезва след около триста грама изпита ракия. Същото важи и за енотовидното куче, така че внимавайте с глътката.СТРЕЛЕЦ
23 ноември – 21 декември

Ловецът беше верен на своята съпруга: в началото на първата, после – на втората, след това – на третата и така нататък.
За такава ситуация психолозите казват, че когато млад ловец не може да спре да прави глупости, това се нарича ентусиазъм. Добре, а какво става когато годините минават, стрелецът остарява, но все така не спира  да уцелва женското сърце на ловното поле на любовта и продължава да редува бракове сразводи? Тогава психолозите започват да мчънкат, че грешките на младия ловец се обяснявали с липсата на опит, а грешките на стария ловец – с неговия излишък. Наистина, всеки стрелец е в състояние да допусне грешна стрелба, но има ловци, които притежават само тази способност. Разбира се, че тук става дума за житейския полигон. На истинския ловен полигон положителните емоции през декември ще бъдат много повече. Без никакви възрастови ограничения и млади и стари ловци могат а ударят я мъжки зубър, я черен пор, я дива пуйка,, а фермерно произведена яребица.


                                                                     
КОЗИРОГ
22 декември – 20 януари

Класическият семеен триъгълник е – тя, той и ловът. Този триъгълник винаги се допълва от ловното куче, разбира се.
Най-голямото удоволствие за ловеца-козирог е, че той може да се напие като свиня, или да прави всякакви глупости в присъствие на своето ловно куче, но вместо да  му задава неудобни въпроси, да го критикува, да му опява, да му се кара, или да го замеря с чинии, то винаги приятелски маха с опашка, скача да го близне и му се радва. И то – напълно искрено!
Все пак ловците-козирози са безкрайно благодарни на Бог, че е създал ловджийските кучета така, че да не могат да говорят. Защото ако можеха да говорят!....
Ако можеха да говорят, ловджийските кучета веднага щяха да кажат на своите стопани, че точно сега, през декември, е време ловците-козирози да излязат на лов за зимно бърне, язовец и разбира се – черешката на ловната торта  за тази зодия - за алпийски мъжки козирог.ВОДОЛЕЙ
21 януари – 19 февруари

Сватбата и ловът си приличат по това, че не случват само веднъж в живота на човек. И слава богу, казват ловците, за които повторението е път към самоусъвършенстването. Родените под знака на Водолей ловци се стремят към съвършенството, защото не обичат да преливат от пусто в празно. Те знаят, че водата създава лебеда. Че лебед без вода е просто гъска.Така че за ловците-водолеи всяка течност е свещена. Затова когато се готви за лов всеки от тях се вълнува от две неща: 1. Къде се крие дивечът и 2. Достатъчно бира ли е взел за лова? Осквен това истинският ловец-водолей е научен от жена си, че е длъжен не само да се върне с дивеч, но и да умее да го сготви. Вкусно! Затова ловецът-водолей гледа винаги да има под ръка три източника за консултации. Единият е готварската книга, за да знае какви рецепти да използва при готвенето. Другият е Червената книга, в която попадат или неприспособяемите животински видове, или вкусните, за да знае какво да не или да отстрелва. Третият е Ловният календар на БГ Лов. От него ловците-водолеи виждат, че през декември могат да отстрелят шилоопашата патица, горски бекас, или диво прасенце, така че когато се приберат у дома гарантирано ще има какво да сготвят вкусно.РИБИ
20 февруари – 20 март

Родените ловци под знака на зодия Риби знаят, че да бъдеш ловец и да мълчиш са две несъвместими понятия. Затова възпитаният ловец в отговор на лая на жена си винаги поне мяука. Ловците-риби често са третирани от своите съпруги като златната рибка и от тях се изисква да изпълняват какви ли не желания, като за пример са им сочени други колеги от тяхната ловна дружинка, които уж знаели всичко за лова - те уцелвали всичко, което се движи. Нистина всичко се движи, обаче не всичко подлежи на отстрел. И друго - ако някой ловец мисли, че знае всичко за лова, значи е зле информиран. Но как да се информираш, когато ловното общество се състои от два вида хора: едни, които досаждат и други, на които досаждат. И не е случайно, че някои ловци носят радост където и да идат, а други – само когато си отидат. Затова по-добре е за ловеца да поумнее от опита на другите, отколкото другите – от неговия опит. А за да не са като риба на сухо, ловците-риби могат през декември да ловуват фиш, черна лиска, бялка, зеленоглава патица, лопатарка или някоя добре угоена дивя свиня – дивеч, който може да задоволи и най-капризното трапезно желание отправено към златната рибка.
Наслука!Текст за БГ Лов: Сергей Митов
Карикатури за БГ Лов: Николай Арнаудов

Забранено копирането! Публикуването на информация е разрешено само при писмено одобрение от ловен портал БГ Лов, изрично цитиране "източник www.bglov.com" и приложен активен линк към сайта.