Гласът на ловеца

Ловувайте със сърцето си!

Два дни обмислях, дали да дам гласност на този случай, но болката и скръбта са непреодолими, за това се реших да споделя с Вас и с надежда за промяна. Селото ни се гордее с ловната дружинка, която е с над 100 годишна история, доказала се във времето със своите истински ловци и ненадминати трофеи. Адмирации към всички тях! Но не мога да кажа същото за другия тип ловец, т. нар. Мръвчар...

още

Начало » Страница » Весел ловен хороскоп » ВЕСЕЛ БГ ЛОВен ХОРОСКОП за месец ОКТОМВРИ

ВЕСЕЛ БГ ЛОВен ХОРОСКОП за месец ОКТОМВРИ

vater Публикувана от vater | 21.09.2012
0 коментара | публикувай коментар
Принтирай Изпрати на приятел

ВЕСЕЛ БГ ЛОВен ХОРОСКОП за месец ОКТОМВРИ

ОВЕН   
21 март – 20 април

Една от най-ярките прояви на оптимизъм сред ловците Овни е фразата: „Какъв глупак съм бил!”
Те са хора, които са дълбоко убедени че са без недостатъци, защото собственият недостатък е като товар на гърба: мъкнеш, но не не го виждаш. А щом не го виждаш, значи го няма.
Тази житейска философия осигурява спокойно и комфортно съществуване сред обществото, защото те обичат да са водачи на стадото.
Затова съобщаваме на ловците Овни, че те ще се чувстват прекрасно от 1 октомври, когато могат да ходят на групов лов в ловни дворове към бази за интензивно стопанисване на дивеча  - за глигани и приплоди. Ловците Овни могат да предвождат такива групови отстрели чак до последния ден на февруари 2013 година.ТЕЛЕЦ
21 април – 20 май

Мъжете Телци ходят на лов за дивеч, а жените Телци – на риболов за шарани. По принцип се знае, че ловците Телци са много пресметливи, премислящи и преценяващи. Въпреки това в живота на ловеца Телец има два периода, в които не разбира жената:
1. Преди женитбата.
2. След женитбата.
Това неразбиране кара ловците Телци да прават всякакви отстъпки на хубавите жени, докато жените правят отстъпки само на ергените.
Всички тези сложни взаимоотношения обаче ще бъдат забравени, когато през октомври ловците Телци отидат на лов за мъжки и женски муфлони. А след това могат да отстрелят някоя лисица и да я занесят у дома, където умната и досетлива жена ще разбере пухкавият, надупчен от едри сачми намек.БЛИЗНАЦИ
21 май – 21 юни

Ловците Близнаци са традиционалисти с установени трайни навици.
Когато срещне жена за първи път например, ловецът Близнак винаги целува ръката й –нали все трябва да започне от някъде.
Освен това ловецът Близнак знае, че винаги трябва да демонстрира и материално благополучие. Защото когато съвременната жена чуе за някой ловец, че е духовно богат, казва: „Бедният!”
До 30 октомври ловците Близнаци могат да демонстрират пред всички жени, че с лекота ще се грижат за тяхната прехрана, защото тогава е разрешен ловът на сръндаци – селекционно и трофейно, както и на сърни и приплоди.
А отстреляте ли дивеча, желаната от вас жена сама ще падне в краката ви.РАК
22 юни – 21 юли

За повечето хора най-добрият приятел на човека вече не е кучето, а джиесема.
За ловците родени под знака на зодията Рак обаче, ловното куче ще си остане винаги незаменимо.
Въпреки че съзират в него един голям недостатък: най-добрите ловни кучета наистина могат да открият всякакъв дивеч, обаче все още не могат и не могат да открият дори един честен политик.
Когато обаче ловците Раци излязат на лов през октомври, техните ловни кучета нямат да имат никакъв проблем с откриването на мъжки зубър, който се отстрелва целогодишно, както и на женски и приплоди, които  са разрешени за ловуване до 31 декември.
А кой знае, честен политик ловците Раци могат пък да открият на следващите избори!ЛЪВ
22 юли – 22 август

Най-разпространената мания за величие на всеки роден под знака на зодия Лъв, е да се счита за голям ловец. Нека обаче да си отговорим честно на въпроса: нима ще се намери някой, който ще си признае, че не е голям ловец? Независимо от каква зодия е?
Някои от старите авджии предполагат, че вероятно най-голям ловец сред Лъвовете е този, който може да убие звярът в себе си. Който обаче се страхува да го стори, до 31 януари съвсем безопасно може да отиде на лов за благороден елен и елен-лопатар  - мъжки и приплоди. А женски може да отстрелва от 1 октомври до 31 декември. И в заключение ще кажем на ловците Лъвове: ако манията за величие ви притеснява, споделете я. Няма нищо по-ободряващо от това, да споделяш своите неприятности с други ловци. Те винаги имат за споделяне още по-големи неприятности. И то – не само ловни.ДЕВА
23 август – 22 септември

Има една тайна, която никой ловец роден под знака на зодия Дева не може да запази: това е доброто мнение, което има за себе си.
Някои авджии така се преизпълват с чувство за голямо собствено ловно майсторство, че дори наддават на тегло.
Тук му е мястото да дадем един безплатен съвет на ловеца Дева: ако искаш хората да вярват на твоите ловни подвизи, казвай им ги само шепнешком.
Ловците Дева обаче могат с пълно гърло да се да се похвалят, че през октомври излизат на един истински лов – за мъжки тибетски як, който е позволен за отстрел целогодишно, и за женски и приплоди, разрешени за ловуване само до 30 октомври.
А ако някой ловец Дева е болен, но много му се ходи на такъв лов, това е категоричен признак, че вече оздравява.ВЕЗНИ
23 септември – 22 октомври
 
Нормално е за родените ловци под знака на зодия Везни да бъдат два вида: ловни беди, които се струпват на главите им и ловни сполуки, на които се радват все други.
Гарантираме обаче за всички ловци Везни персонални конкретни радости, за което трябва да направят единствено следното: на 1 октомври да излязат на групов лов на дива свиня и ако това им донесе положителни емоции, те могат да го правят след това чак до втората неделя на януари 2013 година.
И понеже като всички Везни вие внимавате за фигурата и тегото си на кантара, спокойно може да отслабнете от изядените пържоли след лова на дивата свиня, като правите леки спортни излети за отстрел на свраки, сиви врани, посевни врани или чавки.СКОРПИОН
23 октомври – 22 ноември

Ловците Скорпиони обичат да съчетават приятното с безполезното.
Те гледат снизходително жените, защото си въобразяват, че са единствените, които могат да лъжат добре. Наистина ловците Скорпиони знаят, че винаги е по-добре да се говори истината, но как да стане това? Когато обявяват за какво отиват на лов те казват истината. Когато обаче се върнат и заразказват какво са ловували, истината започва да се изплъзва. Ние обаче гарантираме на ловците Скорпиони, че през целия октомври могат да разказват само истината за своите подвизи, защото могат да излязат на подборен лов на дива свиня – мъжки, приплоди, едно- и двегодишни прасета, а и на женски прасета. Да не говорим, че няма по-голяма истина от това да се приберат с уцелен мъжки трофейно зрял муфлон. Тогава цялата компания, която хапва вкусното месо от скарата няма да пита ловецът Скорпион кое е лъжа и кое истина, а ще вика с пълна уста: „Наздраве!”СТРЕЛЕЦ
23 ноември – 21 декември

Една съпруга на ловец Стрелец се хвали на приятелка:
-На моя вчера много му провървя в лова! Не го застреляха.
Ловецът Стрелец пък споделя пред ловната дружинка:
-Най-голямото щастие за мен след лова е любовта. Жалко само че в това щастие винаги е замесена жена.
Това е характерно за ловците Стрелци – те са перфекционисти, затова са винаги неудовлетворени.
Един ловец Стрелец например има фикс идея да убие времето. Той всеки ден жадно разглежда ловния календар, но все не може да намери разрешен сезон за убиване на времето.  
Вместо това обаче на всички ловци Стрелци от 1 октомври е разрешено ловуването на яребици и кеклици, и на фазани и токачки. А до 31 декември те спокойно могат да отстрелват мъжки и женски алпийски козирог.КОЗИРОГ
22 декември – 20 януари

Обикновено ловецът Козирог започва да търси ум у жената, чак след като е опитал всичко друго у нея.
Това, което ловецът Козирог цени у жената, която дълго му се е съпротивлявала, е не нейното упорство, а собственото му постоянство.
Ловецът Козирог обича да се катери и да преодолява всякакви върхове и изкушения.
В интерес на истината всеки ловец Козирог, който се бори с ловното изкушение се надява, че то ще се окаже по-силно от него.
И той няма да му устои.
Както няма да устои да не излезе на лов за Голяма белочела гъска, за полудива патица  и за лятно бърне, които са разрешени за отстрел от 1 октомври. А едва ли би устоял да не качи на мушката вълк или чакал.  
Така че ловните приятни изкушения за ловеца Козирог тепърва предстоят, защото той знае, че щастието не е в парите, а в ловна сполука и добрия лов.ВОДОЛЕЙ
21 януари – 19 февруари

Родените под знака на зодия Водолей знаят, че трудът облагородява маймуната, а ловът – човека.
Ловът особено много развива човешкото въображение.
Не случайно голяма част от ловците Водолеи търсят компания не за да слушат, а за да говорят и да разказват за ловните си подвизи.
Затова не е чудно, че ловните подвизи на повечето ловци Водолеи надвишават с пъти техните ловни трофеи.
Ловците Водолеи обаче могат да увеличат своите реални ловни трофеи, като излязат на лов за диви зеленоглави патици, на фиш и на зимно бърне, които са разрешени за отстрел от 1 октомври. От 1 октомври разрешени за ловуване са още лопатарката, дивата пуйка и черната качулата потапница. Така че на ловците Водолеи наистина им предстои да се сдобият с много нови ловни трофеи.РИБИ
20 февруари – 20 март

Ловците родени под знака на зодия Риби знаят, че децата трябва да се възпитават още от люлката. А от каква възраст трябва да се възпитават ловците, питат се те.
Според тях тези ловци, които спазват закона забраняващ държането на диви животни вкъщи, и не намират удоволствие в отглеждането на домашни любимци, изобщо не бива да се женят!
Според ловците Риби висшето образование не може да компенсира липсата на ловни качества.
Затова едни авджии ходят на лов в гората, а други – в ловните магазини и ресторанти.
Истинските ловци Риби обаче могат да излязат от 1 октомври на лов за див заек, за шилоопашата патица и за черна лиска. Което няма да им попречи да отстрелят, ако им попаднат на мушката горски бекас и обикновена бекасина, енотовидно куче, бялка или гривяк. Или друг дивеч. Който е разрешен. Защото за ловците Риби важи максимата: кажи ми какво ловуваш, и аз ще ти кажа кой си.Текст за БГ Лов: Сергей Митов
Карикатури за БГ Лов: Николай Арнаудов

Забранено копирането! Публикуването на информация е разрешено само при писмено одобрение от ловен портал БГ Лов, изрично цитиране "източник www.bglov.com" и приложен активен линк към сайта.