Гласът на ловеца

Как ловна дружинка реши проблема с бракониерските набези

Искам да изкажа публично възхищението си и да разкажа пред вас Уважаеми Колеги как една дружинка накара Бракониерите да спрат, или по скоро да ограничат набезите си в района. На по малко от двайсетина километра от град Хисаря сгушено в подножието на Средна гора се кипри с. КРЪСТЕВИЧ. Почти ежедневно бракониерски машини огласяха вековните гори и поваляха вековни дървета, ако само можеха да...

още

Начало » Новини » Ловни новини » Какъв е вашият проблем с лова? - Разискване с евродепутата Catherine Bearder (видео)

Какъв е вашият проблем с лова? - Разискване с евродепутата Catherine Bearder (видео)

vater Публикувана от vater | 19.05.2017
0 коментара | публикувай коментар
Принтирай Изпрати на приятел

Какъв е вашият проблем с лова? - Разискване с евродепутата Catherine Bearder

Управлението на хуманното отношение към животните и правата на животните придобива влияние в целия свят, което се подпомага от широкото използване на социалните медии. Новите сфери на мислене и активизъм все повече подчертават правата и благосъстоянието на отделните животни, дори когато са заложени по-широки цели за опазване на природата.

Влиянието на тези НПО бе демонстрирано, когато през миналата година членовете на Европейския парламент (ЕП) от различни политически групи представиха писмена декларация за лова на трофеи в Европейския парламент с цел да забранят вноса на ловни трофеи в ЕС, включително Незастрашени видове. Декларацията се основаваше на противопоставянето на убиването на животни и целевия лов за опазване като цяло. Този опит да се премахне ловът се провали, когато писмената декларация изтече поради липсата на достатъчно подписи.

Тези организации не спират, въпреки че атаките срещу устойчивото ловуване все още противоречат на установените в световен мащаб насоки за устойчиво използване на възобновяемите ресурси като основа за опазване.

В светлината на настоящата ситуация, Международният съвет за опазване на дивеча и дивата природа (CIC) прикани един от инициаторите на писмената декларация, основател на Европейска парламентарна междуведомствена група, членовете на ЕП за дивата природа, г-жа Катрин Биърдър, и повдигна въпроса: Какъв е вашият проблем с лова?

По време на дебата експертите по опазване на природата, политиците и ловците се присъединиха към панела, за да обсъдят и споделят знанията си за опазването на дивата природа.

Публиката беше повече от активно ангажирана и сподели мислите си: https://www.youtube....h?v=Ma8WiGY6fx8

Изпратено на имейла на БГ ЛОВ от Международният съвет за опазване на дивеча и дивата природа (CIC)
Превод БГ ЛОВ

Видео от дебата: