Гласът на ловеца

Ловувайте със сърцето си!

Два дни обмислях, дали да дам гласност на този случай, но болката и скръбта са непреодолими, за това се реших да споделя с Вас и с надежда за промяна. Селото ни се гордее с ловната дружинка, която е с над 100 годишна история, доказала се във времето със своите истински ловци и ненадминати трофеи. Адмирации към всички тях! Но не мога да кажа същото за другия тип ловец, т. нар. Мръвчар...

още

Начало » Новини » Ловни новини » За убийство на 2 елена задържаха седем мъже и жена

За убийство на 2 елена задържаха седем мъже и жена

vater Публикувана от vater | 12.09.2023
0 коментара | публикувай коментар
Принтирай Изпрати на приятел

За убийство на 2 елена задържаха седем мъже и жена

Служители на полицейското управление в Г. Оряховица разследват случай на убити два благородни елена в землището на с. Николаево

Сигнал за случая е получен вчера сутринта. За изясняване на обстоятелствата около смъртта им за срок до 24 часа са задържани седем мъже и жена на възраст между 19 и 63 години от селата Водица и Камен, град Попово, Стражица и София.

Имахме информация от няколко седмици за този район, че се извършва бракониерство. Мобилната група организира наблюдения от далеко с бинокъл. В тъмната част на деня виждат пристигането на коли и изстрели. Обадиха се, за да осъществим връзка с полицията.

Това коментира инж. Светла Зарева, експерт в Регионална дирекция по горите пред Нова тв.

Бракониера не беше хванат с елена до него. При засичането на първата кола лицето направи опит да информира останалите да изхвърлят месото, което затрудни цялата операция и трябваше да се привлекат допълнителни сили от горското стопанство и от полицията. Но всички си свършиха перфектно работата. Извикан беше и ветеринарен лекар. Районът беше претърсен, открито е месото, както и костите на двата елена, разказа тя.

И допълни, че убитите животни са мъжки благороден елен и кошута.

Това беше успешна операция. Сега разчитам прокуратурата да си свърши работата и бракониерите да си получат наказанията. Една от най-малките наказания е лишаване от право за лов до 3 години, коментира тя.

Задържаната жена се оказа, че е едва 19-годишна. Тя отказа коментар на случая, тъй като от разследвана е станала в свидетел.

Работата по образуваното досъдебно производство продължава под наблюдението на прокуратурата.

Четете още:

ЛОВНИ НОВИНИ ОТ БЪЛГАРИЯ И СВЕТА

СТАТИИ ЗА ЛОВ И ОРЪЖИЯ

ОНЛАЙН ТЕСТ ЗА ЛОВЦИ

Абонамент за бюлетин