Гласът на ловеца

Ловувайте със сърцето си!

Два дни обмислях, дали да дам гласност на този случай, но болката и скръбта са непреодолими, за това се реших да споделя с Вас и с надежда за промяна. Селото ни се гордее с ловната дружинка, която е с над 100 годишна история, доказала се във времето със своите истински ловци и ненадминати трофеи. Адмирации към всички тях! Но не мога да кажа същото за другия тип ловец, т. нар. Мръвчар...

още

Начало » Новини » Ловни новини » За успешен изстрел по дива свиня

За успешен изстрел по дива свиня

vater Публикувана от vater | 17.11.2023
0 коментара | публикувай коментар
Принтирай Изпрати на приятел

За успешен изстрел по дива свиня

Картината на дивата свиня е създадена от Лоран Бертен в сътрудничество с Антоан Бертон, главен редактор на Le Chasseur Français, RNC и списание Grand Gibier.

В съответствие с известните Highbirdshooting таблици, които се радват на световен успех, тази рисунка за стрелба по диви свине има за цел да визуализира и измери предварението, което трябва да бъде дадено пред дивата свиня, за да имаме успешен изстрел, в зависимост от разстоянието му (от 10 до 50 метра).

Еталонното диво прасе тежи 60 кг. 2-те знака ви позволяват да визуализирате и прецените предварението, което трябва да дадете пред целта в зависимост от вида и скоростта на използвания куршум (карабина или пушка 12 калибър).

Силуетите са изчислени така, че да представят действителния размер на глигана, когато се постави на една ръка разстояние до картината(размери 39 x 28 cm)на стената.

Те илюстрират походката на дивото прасе в галоп (Vs 1) и тръс (Vs2).

Рисунката може да изтеглите в по-голям размер от тук: ТЕМА ФОРУМ

Четете още:

ЛОВНИ НОВИНИ ОТ БЪЛГАРИЯ И СВЕТА

СТАТИИ ЗА ЛОВ И ОРЪЖИЯ

ОНЛАЙН ТЕСТ ЗА ЛОВЦИ

Абонамент за бюлетин