Гласът на ловеца

Ловувайте със сърцето си!

Два дни обмислях, дали да дам гласност на този случай, но болката и скръбта са непреодолими, за това се реших да споделя с Вас и с надежда за промяна. Селото ни се гордее с ловната дружинка, която е с над 100 годишна история, доказала се във времето със своите истински ловци и ненадминати трофеи. Адмирации към всички тях! Но не мога да кажа същото за другия тип ловец, т. нар. Мръвчар...

още

Начало » Новини » Ловни новини » Задържаха 47 броя трупи и камион в района на Батак

Задържаха 47 броя трупи и камион в района на Батак

vater Публикувана от vater | 09.11.2023
0 коментара | публикувай коментар
Принтирай Изпрати на приятел

Задържаха 47 броя трупи и камион в района на Батак

Горските инспектори от Регионална дирекция по горите (РДГ) - Пазарджик задържаха 47 броя трупи с общ обем 15 плътни кубически метра и товарен автомобил. Нарушението е констатирано в горските територии в района на Държавно горско стопанство – Батак. Проверяващите при извършване на рутинен обход за спазване на горското и ловно законодателство спират за проверка товарен автомобил МАН, транспортиращ дървесина. Дървеният материал от вида бял бор, едра строителна, не е бил маркиран с контролна горска марка и е бил без превозен билет. 

По случая инспектиращите са съставили два акта за установени административни нарушения по Закона за горите. Трупите и камионът са задържани.

Горските служители незабавно уведомяват органите на МВР. Предстои изпращане на сигнал от директора на РДГ-Пазарджик до Районна прокуратура гр. Пещера за установяване дали има извършено престъпление по Наказателния кодекс.

През изминалата седмица горските инспектори от РДГ-Пазарджик са извършили общо 704 проверки на складове за съхранение и преработка на дървесина, превозни средства, ловци и физически лица. Съставени са 14 констативни протокола и 15 акта по Закона за горите.

Четете още:

ЛОВНИ НОВИНИ ОТ БЪЛГАРИЯ И СВЕТА

СТАТИИ ЗА ЛОВ И ОРЪЖИЯ

ОНЛАЙН ТЕСТ ЗА ЛОВЦИ

Абонамент за бюлетин