Гласът на ловеца

Ловувайте със сърцето си!

Два дни обмислях, дали да дам гласност на този случай, но болката и скръбта са непреодолими, за това се реших да споделя с Вас и с надежда за промяна. Селото ни се гордее с ловната дружинка, която е с над 100 годишна история, доказала се във времето със своите истински ловци и ненадминати трофеи. Адмирации към всички тях! Но не мога да кажа същото за другия тип ловец, т. нар. Мръвчар...

още

Начало » Новини » Ловни новини » Задържаха ловно оръжие за нерегламентирано ловуване на територията на РДГ Ловеч

Задържаха ловно оръжие за нерегламентирано ловуване на територията на РДГ Ловеч

vater Публикувана от vater | 31.01.2024
0 коментара | публикувай коментар
Принтирай Изпрати на приятел

Задържаха ловно оръжие за нерегламентирано ловуване на територията на РДГ Ловеч

Нерегламентирано ловуване в ловностопански район на ловна дружина Трънчовица, общ. Левски констатираха служители на Регионална дирекция по горите – Ловеч. При обход на района, горските инспектори са открили наскоро изграден хранителен комплекс – чакало с хранилка с разпръсната царевица около него. Забелязан е и служебен автомобил на частна охранителна фирма. Проверяващите са установили две лица, с ловни оръжия, като едното оръжие е било извадено от калъфа и сглобено. На служителите от РДГ-Ловеч е представено разрешително за лов на хищници, но за друго ловище на ловностопанския район.

Със съдействието на органите на МВР ловното оръжие е задържано, а на нарушителя е съставен акт.

От началото на 2024 г. служителите на РДГ - Ловеч са извършили 1780 проверки на обекти за добив на дървесина и временни складове, за съхранение, преработка и търговия с дървесина, превозни средства, транспортиращи дървесина, на документи за достъп до горски територии и издадени превозни билети, на физически лица за съхранение на  дървесина, ловци и риболовци.

За установените нарушения по Закона за горите са съставени общо 50 акта. Задържани са 5,0 плътни куб. м обла строителна дървесина, 13 пространствени куб. м дърва за огрев, 3 моторни превозни средства, 4 каруци, 4 бензиномоторни триона.

Четете още:

ЛОВНИ НОВИНИ ОТ БЪЛГАРИЯ И СВЕТА

СТАТИИ ЗА ЛОВ И ОРЪЖИЯ

ОНЛАЙН ТЕСТ ЗА ЛОВЦИ

Абонамент за бюлетин