Гласът на ловеца

Ловувайте със сърцето си!

Два дни обмислях, дали да дам гласност на този случай, но болката и скръбта са непреодолими, за това се реших да споделя с Вас и с надежда за промяна. Селото ни се гордее с ловната дружинка, която е с над 100 годишна история, доказала се във времето със своите истински ловци и ненадминати трофеи. Адмирации към всички тях! Но не мога да кажа същото за другия тип ловец, т. нар. Мръвчар...

още

Начало » Новини » Ловни новини » Задържаха трима бракониери убили благороден елен

Задържаха трима бракониери убили благороден елен

vater Публикувана от vater | 31.08.2022
0 коментара | публикувай коментар
Принтирай Изпрати на приятел

Задържаха трима бракониери убили благороден елен

На 29.08.2022 година след подаден сигнал, е извършена проверка от служители на ТП ДГС „Славейно“ съвместно с органите на РУ „Полиция“ - Мадан в къща в кв. Поглед, село Баните, община Баните, област Смолян.

На мястото на проверката са открити трофей, месо и разпознаваеми части от благороден елен на възраст около 3-4 години, без документи за произход.

За извършеното деяние органите на РУ „Полиция“ - Мадан са задържали три лица, конфискувани са трофея и месото от благородния елен.

Във връзка с горното РУ „Полиция“ - Мадан води разследване за установяване на извършителя, средството и мястото, където е извършено бракониерството.

Предполагаемото място на извършеното бракониерство е в района на ловна дружина „Баните“ или ловна дружина „Давидково“, членуващи в ЛРС „Глухар“ с. Славейно.

Южноцентрално държавно предприятие

Абонамент за бюлетин