Гласът на ловеца

Ловувайте със сърцето си!

Два дни обмислях, дали да дам гласност на този случай, но болката и скръбта са непреодолими, за това се реших да споделя с Вас и с надежда за промяна. Селото ни се гордее с ловната дружинка, която е с над 100 годишна история, доказала се във времето със своите истински ловци и ненадминати трофеи. Адмирации към всички тях! Но не мога да кажа същото за другия тип ловец, т. нар. Мръвчар...

още

Начало » Новини » Ловни новини » Заплаха срещу горски служители от РДГ Ловеч по време на проверка

Заплаха срещу горски служители от РДГ Ловеч по време на проверка

vater Публикувана от vater | 13.09.2021
0 коментара | публикувай коментар
Принтирай Изпрати на приятел

Заплаха срещу горски служители от РДГ Ловеч по време на проверка

Пореден опит за сплашване на горски служители е констатиран, след проверка по сигнал за незаконна сеч в местността „Кьошка“, землището на с. Добревци, обл. Ябланица.

След получаване на сигнала, около 19,30 часа, екип от трима горски инспектори от Регионална дирекция по горите – Ловеч се отправят към посоченото място. След отклоняването от главния път и навлизането в горска територия, проверяващите забелязали един лекотоварен автомобил с човек в него, встрани от пътя. Малко след това се натъкнали на джип, който спрели за проверка.

Без да се интересува от причината за проверката, от джипа слиза лице, което започва да се държи грубо и да замахва с нож срещу горските служители. През това време от колата слизат още четири лица, а зад служебния автомобил спира първоначално видения лекотоварен автомобил. Инцидентът е избегнат след като служителите изваждат служебните си оръжия. Това донякъде респектира нарушителите, които прибират ножа, но не спират със закани и заплахи срещу горските служители и семействата им. 

По случая са сезирани компетентните органи.

Напомняме, че само преди няколко дни, бракониери нанесоха побой над трима горски служители от Югоизточно държавно предприятие, в резултат на който двама от тях бяха приети в болница с травми на главите и крайниците.

Абонамент за бюлетин