Гласът на ловеца

Ловувайте със сърцето си!

Два дни обмислях, дали да дам гласност на този случай, но болката и скръбта са непреодолими, за това се реших да споделя с Вас и с надежда за промяна. Селото ни се гордее с ловната дружинка, която е с над 100 годишна история, доказала се във времето със своите истински ловци и ненадминати трофеи. Адмирации към всички тях! Но не мога да кажа същото за другия тип ловец, т. нар. Мръвчар...

още

Начало » Страница » Болести по дивеча » Заради АЧС в Германия ще позволят на ловците да ловуват с нощни и термални прицели (видео)

Заради АЧС в Германия ще позволят на ловците да ловуват с нощни и термални прицели (видео)

vater Публикувана от vater | 13.01.2018
0 коментара | публикувай коментар
Принтирай Изпрати на приятел

Заради АЧС в Германия ще позволят на ловците да ловуват с нощни и термални прицели

Петър Хаук, министър на земеделието в Баден-Вюртемберг, призова за повече стрелба по дивите свине, този негов призив е поради опасността от африканската чума по свинете. Той каза пред германска прес агенция, че стрелбата по дивата свиня трябва да бъде увеличена с 30 до 40 процента. Той иска това да бъде наредено от властите. Той е загрижен дивите свине да се убиват хуманно, и поради това той ще поиска от федералното правителство да позволи на ловците да използват устройства за нощно виждане и стрелба.

Институтът "Фридрих Льофлер" публикува план за действие за епидемията през октомври. Тя препоръчва процедура, която вече се прилага в Чешката република. Трябва да се създаде кризисен екип. В района на дисперсията на ASP се оформят три зони. В основната зона трябва лова да е в пауза, а в двете външни зони, обаче, би трябвало да се използват повече възможности за лов. Според математическите модели популацията от диви свине в буферната зона трябва да бъде намалена с повече от 70%, за да се предотврати разпространението и. Освен това всички открити трупове ще бъдат изследвани. Институтът изрично заявява, че тази процедура действа само в случай на избухване на болест. Не е предназначен за превантивен лов. За да се изясни прилагането на мерките, спешната ситуация вече е теоретично симулирана.

Повече за АЧС четете тук: БОЛЕСТИ ПО ДИВЕЧА

Превод БГ ЛОВ
jagderleben.de

Гледайте и по БГ ЛОВ TV семинара за африканската чума по свинете (АЧС) Правец 2017:

Абонамент за бюлетин