Гласът на ловеца

Как ловна дружинка реши проблема с бракониерските набези

Искам да изкажа публично възхищението си и да разкажа пред вас Уважаеми Колеги как една дружинка накара Бракониерите да спрат, или по скоро да ограничат набезите си в района. На по малко от двайсетина километра от град Хисаря сгушено в подножието на Средна гора се кипри с. КРЪСТЕВИЧ. Почти ежедневно бракониерски машини огласяха вековните гори и поваляха вековни дървета, ако само можеха да...

още

Начало » Новини » Ловни новини » Задържаха микробус с около 200 кг. паднали рога на благородни елени

Задържаха микробус с около 200 кг. паднали рога на благородни елени

vater Публикувана от vater | 07.05.2017
0 коментара | публикувай коментар
Принтирай Изпрати на приятел

Задържаха микробус с около 200 кг. паднали рога на благородни елени

На 27.04.2017 г. в ДЛС "Росица" - Лъгът при проверка е задържан микробус на прекупвач с около 200 кг. паднали рога на благороден елен. Черният пазар на този дивечов продукт, за съжаление не спира да работи.

Падналите рога носят ценна информация за качествата на еленовата популация. По тях може да бъде направен достоверен модел за развитието и заложбите на еленовите трофеи и може да се определят различните фази в живота на този дивеч - емблема на нашето Ловно стопанство.

Напомняме, че по смисъла на Закона за лова и опазване на дивеча, лицата, намерили и взели паднали дивечови рога са длъжни да ги предадат в местната горска администрация, като могат да ги придобиват след заплащане на такса по тарифа, определена от Министерския съвет. Всякакви сделки с паднали дивечови рога, могат да се извъртват само когато са придружени с документ за платена такса.

Rositsa Hunting Area