Гласът на ловеца

Ловувайте със сърцето си!

Два дни обмислях, дали да дам гласност на този случай, но болката и скръбта са непреодолими, за това се реших да споделя с Вас и с надежда за промяна. Селото ни се гордее с ловната дружинка, която е с над 100 годишна история, доказала се във времето със своите истински ловци и ненадминати трофеи. Адмирации към всички тях! Но не мога да кажа същото за другия тип ловец, т. нар. Мръвчар...

още

Начало » Новини » Ловни новини » Инж. Дамян Дамянов – директор на Югозападно държавно предприятие стана „Лесовъд на годината“

Инж. Дамян Дамянов – директор на Югозападно държавно предприятие стана „Лесовъд на годината“

vater Публикувана от vater | 02.04.2019
0 коментара | публикувай коментар
Принтирай Изпрати на приятел

Инж. Дамян Дамянов – директор на Югозападно държавно предприятие стана „Лесовъд на годината“

„За цялостен лесовъдски принос” бе награден инж. Тони Кръстев

Традиционните награди “Лесовъд на годината” и “Служител по контрол и опазването на горските територии“ за 2018 година бяха връчени на тържеството по повод откриването на Седмица на гората, която се отбелязва в България от 1925 г. и ще се проведе от 1 до 7 април. Церемонията се състоя днес в Драматичен театър „Никола Й.Вапцаров“, гр. Благоевград.Престижните лесовъдски награди получиха инж. Дамян Дамянов – директор на Югозападно държавно предприятие, който стана „Лесовъд на годината“ за 2018, с подгласници: инж. Румен Начев – заместник-директор на Лесозащитна станция – Пловдив, инж. Станко Делиянчев – директор на ТП „Държавно горско стопанство Смолян“ и инж. Цветелина Пенчева – директор на „Държавно горско стопанство Ловеч“. „За цялостен лесовъдски принос” бе награден инж. Тони Кръстев – началник на отдел в Изпълнителна агенция по горите.За „Служител по контрол и опазването на горските територии“ за 2018 година бяха отличени Пенчо Йорданов – главен специалист горски инспектор в Регионална дирекция по горите гр. Велико Търново, Милко Субашки – главен специалист горски инспектор в Регионална дирекция по горите гр. Ловеч и Огнян Петков – главен специалист горски инспектор в Регионална дирекция по горите гр. Бургас.

Инж. Мирослав Джупаров връчи юбилеен плакет „140 години централна горска служба“ на списание „Гора“. Изданието беше отличено и с почетния знак на Съюза на лесовъдите в България „За цялостен принос за популяризиране и повишаване на имиджа на лесовъдската професия“. Проф. д-р Иван Палигоров връчи почетния знак на Съюза на лесовъдите в България на инж. Михаил Михайлов „За принос към Горския печат“.

Наградите бяха връчени от г-н Атанас Добрев – зам.-министър на земеделието, храните и горите и инж. Мирослав Джупаров – изпълнителен директор на Изпълнителна агенция по горите, както и от официалните гости на събитието: г-н Бисер Михайлов, областен управител на област Благоевград, зам.-министъра на МОСВ г-н Красимир Живков, инж. Румяна Михайлова – изпълнителен директор на Главна инспекция по труда.

Абонамент за бюлетин