Гласът на ловеца

Ловувайте със сърцето си!

Два дни обмислях, дали да дам гласност на този случай, но болката и скръбта са непреодолими, за това се реших да споделя с Вас и с надежда за промяна. Селото ни се гордее с ловната дружинка, която е с над 100 годишна история, доказала се във времето със своите истински ловци и ненадминати трофеи. Адмирации към всички тях! Но не мога да кажа същото за другия тип ловец, т. нар. Мръвчар...

още

Начало » Новини » Ловни новини » Обновена: Прострелян ловец в главата по време на лов

Обновена: Прострелян ловец в главата по време на лов

vater Публикувана от vater | 27.12.2018
0 коментара | публикувай коментар
Принтирай Изпрати на приятел

Простреляха ловец в главата

Публикувано във факти.бг: Лекари се борят за живота на пострадалия
Публикувано във факти.бг: Лекари се борят за живота на пострадалия
Публикувано във факти.бг: Лекари се борят за живота на пострадалия
Публикувано във факти.бг: Лекари се борят за живота на пострадалия

Вчера:

Лекари се борят за живота на пострадалия. Ловец е бил прострелян по време на излет от свой колега. Пострадалият е 40-годишният Кръстьо Неделчев, който е уцелен в главата. По първоначална информация инцидентът е станал в балкана над Златолист. Неделчев е транспортиран в санданската болница в тежко състояние. Лекари се борят за живота му. Полиция разпитва другите ловджии за инцидента. Пострадалият е от Сандански, работи като горски в село Петрово.

Днес:

Простреляният вчера край санданското село Златолист ловец е транспортиран снощи към 10 ч. за лечение в УМБАЛСМ „Н.И.Пирогов”.
40-годишният мъж е прострелян по невнимание от негов колега, най-вероятно със сачми за едър дивеч. Ловецът е с две огнестрелни рани – в главата и гърдите, състоянието му е тежко, уточниха от пресцентъра на ОД МВР-Благоевград.
Причините, довели до инцидента се изясняват от служителите на РУП-Сандански.

Сега:

Живко Шоргов от село Катунци е ловецът, който простреля 40-годишния Кръстьо Неделчев в гората над санданското село Златолист, пише struma.bg.

Припомняме, че инцидентът стана вчера около 15.37 часа. На мястото на инцидента веднага пристигнали полиция и линейка на Спешна помощ – Сандански. Простреляният повече от час е бил в съзнание, но тъй като участъкът, в който той се намирал, бил трудно проходим, се наложило да транспортират мъжа пеша на носилка до линейката, която чакала на пътя.

Транспортиран е до санданската болница в тежко състояние с опасност за живота. По пътя бил неадекватен и буйствал в линейката. Незабавно бяха свикани лекарски екипи за овладяване на състоянието му. След скенер на главата и гръден кош е установено, че мъжът е с мозъчен кръвоизлив, оток на мозъка и е в критично състояние. Установено е, че мъжът е прострелян с 8,7- милиметрови сачми, в главата имал рана с размера на монета от 50 стотинки. Сачмите не са успели да пробият гръдната кост и да навлязат в тялото.

След консултации с медици от „Пирогов” снощи Неделчев беше интубиран и транспортиран до столичната клиника.

Мъжът, който го е прострелял, Живко Шоргов също е горски служител. Той е закаран в полицията в Сандански за снемане на обяснения за случая, тъй като другите ловджии от дружинката на село Катунци, не били преки свидетели на случилото се.

Кръстьо Неделчев е от Сандански, но работи като горски в село Петрово. Преди около 3 месеца се сгодил. Годеницата и брат му били уведомени за инцидента и веднага пристигнали в болницата.

Важно, БГ ЛОВ припомня: Правила за безопасност по време на лов и при дейности с ловно оръжие и боеприпаси

Убит ловец по време на лов край Самоков

Млад ловец от Елена се простреля в слабините без да иска

Абонамент за бюлетин