Гласът на ловеца

Ловувайте със сърцето си!

Два дни обмислях, дали да дам гласност на този случай, но болката и скръбта са непреодолими, за това се реших да споделя с Вас и с надежда за промяна. Селото ни се гордее с ловната дружинка, която е с над 100 годишна история, доказала се във времето със своите истински ловци и ненадминати трофеи. Адмирации към всички тях! Но не мога да кажа същото за другия тип ловец, т. нар. Мръвчар...

още

Начало » Страница » Весел ловен хороскоп » ВЕСЕЛ БГ ЛОВен ХОРОСКОП за месец АВГУСТ

ВЕСЕЛ БГ ЛОВен ХОРОСКОП за месец АВГУСТ

vater Публикувана от vater | 24.07.2012
0 коментара | публикувай коментар
Принтирай Изпрати на приятел

Весел хороскоп за месец АВГУСТ

ОВЕН
21 март - 20 април

Всички мъже родени под знака на тази зодия са ловци, независимо какъв дивеч е пред тях – животно или жена. Според ловците-овни никое цвете не мирише така прекрасно, както божественото ухание, което има печения дивеч. Такива аромати за ловците от зодия Овен са гарантирани от втората събота на август до 30 ноември, защото тогава спокойно могат да отстрелват пъдпъдък и гургулица и веднага да ги слагат на грила. Своите чисто спортни страсти пък ловците ще задоволяват от 1 август с разрешения вече лов на язовец, а селекционно и трофейно могат да отстрелват вече мъжки сърни - до 30 октомври. И на края нещо важно: за семейните овни е характерно следното - умението на съпругата да проявява разбиране към ловните грижи на съпруга-овен прави жената по-симпатична, по-привлекателна, и увеличава размерът на нейните гърди поне с един номер.  

ТЕЛЕЦ
21 април - 20 май                         

Родените ловци под знака на тази зодия са здраво стъпили на краката си и са категорично убедени в едно: колкото и да хвалят духовната храна, тя има един основен недостатък – не може да се опече във фурната. За тяхно успокоение, те могат да се отдадат на подборен лов на дива свиня /мъжки, приплоди, едно- и двегодишни прасета, както и на женски прасета/ така че ще има какво да пъхат във фурната. А звездите на телците вещаят, че от втората половина на август се разрешава и ловът на гривяк - чак до втората неделя на февруари 2013 година! Но за да има какво да пъхат във фурната  ловците трябва понякога и да уцелват. Специално телците обаче могат да бъдат спокойни: ако дълго време напразно са търсили в гората някакъв дивеч без да го намерят, може пък накрая да намерят дивеч, който изобщо не са търсили.

БЛИЗНАЦИ
21 май - 21 юни

Ловците-близнаци по принцип са всеотдайни хора. Родените под знака на тази зодия знаят, че ловното изкуство е любовница, която не се задоволява с малко. И затова се отдават изцяло. На лова. Но това не винаги се харесва на техните половинки. Близнаците обаче нито ревнуват своите съпруги, нито отмъщават на техните любовници с пушките си. Защото рогата на всеки елен ги подсещат, че най-голямото отмъщение, което можеш да направиш на мъжа отнел жена ти, е да му я оставиш. А за разтоварване на напрежението, през август на близнаците им предстои да отстрелват  зрели мъжки муфлони. Разположението на Юпитер пък показва, че от втората събота на август до 31 декември ще бъде разрешен ловът на гугутки. А за разнообразие близнаците могат да гръмнат и някоя сврака, ако с врякането си тя им напомня за нещо у дома. И последно един съвет към ревнивите близнаци: когато се прибирате от лов никога не поглеждайте зад вратата, защото това може да се тълкува, че и вие сте се крил понякога там.   

РАК
22 юни - 21 юли

Ако сте роден под знака на зодия Рак не бива да прекалявате с бирата по време на лов, за да не се пълзите из храстите като пиян омар. А и когато пийне ловецът започва да страда от комплекс за пълноценност. Затова между раците има ловци с толкова болезнено самолюбие, че се считат пренебрегнати, когато раненият глиган ги подмине и намушка с глигите не тях, а съседния ловец. Ловците-раци обаче могат да вдигат високо адреналина си през август и с отстрел на други опасни ловни обекти, какъвто е мъжкият тибетски як. Все пак обаче през лятото за Рака са по-подходящи леките храни и въпросът му ще бъде уреден от втората събота на август, когато започва ловът на горския бекас и обикновената бекасина. След това ловците ще отнесат отстреляните птици да бъдат сготвени у дома, където техните съпруги могат да разчитат на помощта им.  Защото за ловците-раци е характерно това, че те никога няма да откажат да помогнат на жена си, когато тя ... си почива.

ЛЪВ
22 юли - 22 август

Отличителното за родените под знака на тази зодия ловци е, че като истински лъвове те не са вегетарианци.
За тази зодия има и нещо друго характерно:  че лъвовете ги изобразяват като магарета само след смъртта им, а магаретата - като лъвове, само приживе.
Кой точно какъв е обаче се познава най-добре по време на лов.
Истинският лъв например няма да започне да отстрелва през август сиви врани, а ще отиде на лов за мъжки зубър.
Защото за родените под знака на зодия Лъв важи следното мото: Истински ловец е този, при когото на 25 години ловните фантазии са по-чести от сексуалните.

ДЕВА
23 август - 22 септември

Горещи емоции очакват родените през тази зодия ловци.
Те обаче трябва да бъдат нащрек, защото великите ловни мигове идват при всеки ловец, но мнозина дори не знаят, че са се разминали с тях.
Девите ще продължат настойчиво да търсят къде расте палмата на първенството между ловците, но верният път за нейното намиране е един-единствен – да ловуват и само да ловуват. От енотовидното куче чак до обикновената чавка - всичко е на разположение на техния прицел. И да не забравят, че дори голямата хвалба трябва да има някакви приемливи размери.
Въпреки че, съвсем честно казано, и през месец август отстреляните от ловците-деви гъски ще бъдат винаги по-големи, от чуждите отстреляни лебеди.

ВЕЗНИ
23 септември - 22 октомври

За да не се разбалансирате, изборът на отпуск е изключително важен за вас, понеже почивката не трябва да пречи на ловът ви. Личният ловен неуспех по принцип е дреболия, но чуждият ловен успех е още по-голяма дреболия. Въпреки това, не е лошо да бъдете подготвен за такива дреболии: да имате точен кантар, защото след края на лова ще попадате на колеги, с които ще ви се иска да разделите всичкия отстрелян дивеч, който ... те притежават.
И понеже при едни ловци с възрастта идва мъдростта, а при други – склерозата, не е лошо ловците-везни да не забравят - те винаги се борят за баланс във всичко – от лова до семейните отношения. Затова разположението на звездите в Голямата мечка предсказва, че и през месец август ловецът-везна винаги ще бъде прав в споровете с жена си – защото никога не спори в нейно присъствие.

СКОРПИОН
23 октомври - 22 ноември

Родените под знака на тази зодия са убедени, че всеки ловец трябва да има съвест. Макар че не е задължително да я използва.
Задължително трябва да се използва обаче пушката през август, когато се отстрелва хвърчащата насам-натам посевна врана, или прибягващата наляво-надясно хитра лисица.
А от кожухчето на лисаната след това ловецът ще направи топла пухена яка за тъщата. И може да получи нейната благодарност. Защото каквито и класации да правят, най-меродавната е тази: ловецът наистина е станал добър ловец, чак когато и тъщата започне да го хвали.
Обаче ако скорпионът-ловец иска сънищата да му се сбъднат, не бива да заспива по време на лов.

СТРЕЛЕЦ
23 ноември - 21 декември

Ловците-стрелци не се притесняват, когато чуват, че има три вида лъжи – обикновени, статистически и ловни. Те знаят, че за да бъдеш добър ловец трябва не да преувеличаваш, а да можеш да си подбираш подходящите слушатели. Защото е много трудно да повярваш на ловец, който казва истината, когато вие на негово място бихте излъгали.
Стрелците обаче имат не само точен мерник, те са и добри психолози.
И знаят на кого какво да разказват. Ако излязат на лов през август например, те могат да включат в разказите си вълнуващ отстрел на вълк или сполучлив лов на черен пор. А след това да споделят подвизите си до дълбоки старини. По най-свободен начин. Защото Бог не може да промени нищичко от случилото се по време на даден лов, но ловците с лекота постоянно правят това.

КОЗИРОГ
22 декември - 20 януари

Каквото и да твърди Дарвин, ловците от зодия Козирог не са произлезли от маймуни, а от родителите си. Вкъщи те са придобили постепенно и основните ловни навици – първо са се научили ядат дивеч, а после и да пият – ракия, вино или бира.
Разбира се, в различните ловни семейства има разллични навици. Едни ловци преди ядене се молят. А други - си мият ръцете. Ловците-козирози специално много обичат катереното.
По планините.
И по жените.
Защото са чували от нежния пол, че повечето жени предпочитат не този ловец, който ще им свали с пушката дивеч, а този, който ще им свали бикините. Групирането на небесните планетите през август обаче отправя следния съвет към ловците-козирози, които още са ергени: Не тичайте по жени! Ще се сблъскате с тези, които бягат от тях.

ВОДОЛЕЙ
21 януари - 19 февруари

Министерството на горите съобщава, че поради големите летни жеги, предлага на населението през август нова ловна услуга – лов по телефона.
Родените ловци под знака на Водолей обаче едва ли ще повярват на държавните чиновници. Защото това официално съобщение звучи повече като ловна история. А ловните истории ни учат, че не винаги трябва да вярваме на ловните истории. Въпреки че някои ловци така обичат да преувеличават, че могат да кажат истината без да излъжат.
Водолеите обаче вярват преди всичко на ловния календар, който им предсказва, че през август с абсолютна сигурност могат да отстрелват и чакал, и бялка и скорец. Докато пият, разбира се, за да се разхлаждат в големите жеги. Защото за Водолеите е характерна не само любовта към лова, но и към течностите. Не случайно тяхното любимо лечение е винотерапията.

РИБИ
20 февруари - 20 март

Някои жени мислят, че мъжете им, които са родени под знака на тази зодия, са като златната рибка. И трябва да изпълняват всичките им желания.
Мъжете обаче се чувстват по-скоро като лапнишарани в тази ситуация и при всеки свободен миг бягат на лов, за да намерят малко спокойствие от домашния терор. И почват да стрелят за разтуха. Без да се интерсуват много по какво стрелят. За тях важното е да уцелват. При такава нервна стрелба обаче се допускат и грешки. Защото не греши само този ловец, който не стреля по нищо. Но и да не се стреля по нищо също е грешка. Има обаче нещо, което е безспорно: всички ловци трябва да знаят, че от тях до голяма степен зависи бъдещето на целия български народ.
Това става ясно от конфигурацията на небесната карта, от която се разчита, че към ловците от всички зодии, планетите и звездите отправят следния призив: Ловци, пазете щъркелите! Не проваляйте демографските планове на нацията!

Текст за БГ Лов: Сергей Митов
Карикатури за БГ Лов: Николай Арнаудов

Забранено копирането! Публикуването на информация е разрешено само при писмено одобрение от ловен портал БГ Лов, изрично цитиране "източник www.bglov.com" и приложен активен линк към сайта.